Preskočite na glavni sadržaj

Masterclass korejskog producenta Min-Chul Kima

Najuspješniji južnokorejski producent i jedan od najzanimljivijih svjetskih producenata današnjice Min-Chul Kim u subotu, 15. prosinca, od 16 sati, u Dokukinu KIC, održava predavanje na temu 'Živjeti održivi život kao slobodni filmaš'.
vrijeme: 15.12.2012. 16,00
mjesto: Zagreb; Dokukino KIC, Preradovićeva 5
url: http://restarted.hr
Na predavanju će biti riječ o produkciji njegova dva planetarno uspješna dokumentarna filma 'Planet puževa / Planet of Snail' (2011), prikazanog na više od 70 svjetskih festivala i nagrađenog na nekima od najvažnijih. Između ostalog i nagradom za najbolji dugometražni dokumentarni film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, najvećem festivalu dokumentarnog filma na svijetu. I srednjemetražni dokumentarac 'Željezne vrane / Iron Crows' koji je producirao, osvojio je nagradu za najbolji film u toj kategoriji samo dvije godine ranije.

Uz primjere filmova koje radi na Balkanu, Min-Chul Kim će govoriti i o cross-kulturalnim suradnjama u dokumentarnom filmu i mogućnostima međunarodnih koprodukcija, kao i o budućnosti filmske proizvodnje i produkcije.

Masterclass organizira Restart uz potporu Veleposlanstva Republike Koreje u Hrvatskoj i Hrvatskog audio vizualnog centra. Upravo ove godine navršava se 20 godina diplomatskih odnosa Južne Koreje i Hrvatske.

Min-Chul Kim rođen je u južnokorejskoj obitelji koja je posjedovala dućan s pločama, videoteku i foto studio u malom mjestašcu u Južnoj Koreji. Dok je njegov otac razvijao crno bijele negative, Min-Chul je provodio djetinjstvo gledajući honkonške noir filmove. Studirao je komunikacijski menadžment u Amsterdamu, a da bi preživio, radio je na različitim filmskim i TV produkcijama. Bavio se najrazličitijim profesijama, poput književnog agenta, PR agenta za noćne klubove i partije, da bi se na kraju pronašao kao nezavisni producent dokumentarnih filmova. Osnovao je produkcijsku kuću 'Minch&Films', a njegova filmografija već sada uključuje dvije pobjede na IDFI.