Preskočite na glavni sadržaj

'The Tiger Lillies' nastupaju u Kinu SC

'The Tiger Lillies' nastupaju u Kinu SC
Za sam kraj ovogodišnje ponude Žednog uha, 11. prosinca će u zagrebačkom Kinu SC publika biti u prilici po drugi put uroniti u mračni svijet engleske grupe 'The Tiger Lillies'. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert će početi u 21,30 sati.
vrijeme: 11.12.2012. 21,30 h
mjesto: Zagreb; Kino SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

Prepuna dvorana svjedočila je prije nešto manje od dvije godine njihovom jedinstvenom performansu kojeg je sam idejni začetnik grupe Martyn Jaques svojevremeno etiketirao kao 'brechtovski punk cabaret', a koji objedinjuje brojne raznolike glazbene izraze poput gypsy swinga, ruskog i grčkog folka, talijanske opere, francuske šansone, ranog bluesa, flamenca i, naravno, belinskog cabareta tridesetih.

Ovaj je iznimno nadareni multiinstrumentalist svoje dvadesete proživio u stančiću smještenom iznad bordela u londonskom Sohou, pa mu dinamičan život koji se odvijao podno njegova prozora postaje inspiracijom koju će poslije pretvoriti u vlastitu umjetnost. Njegov glas, inspiriran i školovan u opernom kastrato stilu, postaje zaštitnim mu znakom, a osim harmonike s kojom je priča o 'The Tiger Lillies' i krenula, ubrzo počinje svirati i klavir, gitaru te ukulele, da bi ovu glazbenu priču i više nego uspješno upotpunili kontrabasist i solist na glazbenoj pili Adrian Stout te bubnjar i udaraljkaš Adrian Huge, kojeg je oduševljeni David Byrne jednom prilikom opisao kao Jamesa Joycea za bubnjevima.

Ulaznice po cijeni od 120 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Maldororu.