Preskočite na glavni sadržaj

Filmski tulum u Puli: predstavljanje Vanje Zaimović

Pulska filmska tvornica poziva na novo izdanje Filmskog tuluma u subotu, 8. prosinca, u 21 sat, u sklopu kojega će se predstaviti mlada pulska autorica Vanja Zaimović. Uvodnu riječ dat će Marko Zdravković-Kunac.
vrijeme: 08.12.2012. 21 h
mjesto: Pula; Pulska filmska tvornica, Stiglicheva 12
url: http://www.facebook.com/pulskafilmskatvornica

Vanja Zaimović rođena je 1989. godine u Puli gdje završava osnovnu i srednju školu. Nekoliko godina provodi u Zagrebu naganjajući 'Papir', ali vraća se u Pulu bez njega, shvativši da je naganjala krive stvari. Po povratku, ponovno se uključuje u rad neverbalnog Kazališta Dr.Inat, u kojem je sudjelovala od svoje sedamnaeste godine. 2012. u sklopu istog kazališta s kolegicom i prijateljicom Sabinom Aličić ko-režira i prvu predstavu pod nazivom 'Glad'. Iste godine, priključuje se radu udruge Pulska filmska tvornica te sudjeluje kao predavač prije filmova o kontrakulturi šezdesetih i sedamdesetih te još nekoliko filmova. U sklopu udruge uspijeva objaviti i svoju prvu filmsku kritiku u Hrvatskom filmskom ljetopisu nazvanu '2009. kao nova 1971.: 'Blokada' Igora Bezinovića i 'Zemlja znanja' Saše Bana u odnosu na 'Poeziju i revoluciju' Branka Ivande'. Ponovno 2012. (plodna godina) postaje vanjski suradnik za književno-umjetnički časopis 'Vijenac'. U slobodno umjetničko vrijeme bavi se pisanjem i snimanjem dokumentarnih filmova kojima nastoji zabilježiti vrijeme u kojem postoji i ljude koji je okružuju. I tako dolazimo do sadašnjeg trenutka kada se u Pulskoj filmskoj tvornici održava kratki ciklus istih.

Program:

'Saša', 2010., 40'35, dokumentarni film
'Saša' je film o autoričinom prijatelju Saši Bestuliću kojeg oduvijek smatra jednim od najzanimljivijih ljudi koje poznaje. Nevjerojatno zabavan i omiljen u društvu, a opet mizantrop koji vrijeme najradije provodi u društvu svoja dva psa.

Dvije jedinice i dvadeset, 2011., 03'30, glazbeni spot
Montaža uz glabu Jacquesa Brela koja prati ljetni život grada Pule i njegove divne stanovnike.

Pola Pule, 09'19, dokumentarni film
Film je nastao u sklopu kazališnog festivala PUF, a prikazan je kao dio interaktivne predstave 'Anno Domini 2011.' u Trikotaži Arena. Film pokušava preispitati modne preferencije stanovnika grada Pule, a one variraju od onih koji vole oblačiti samo Versacea, do onih koji tvrde da se 'oblačit mora'.

2012: A Zagreb Odyssey, 08'50, eksperimentalni
Film prikazuje studente u svojim večernjim, van-fakultetskim aktivnostima.

Zagreb Odyssey, part II, 11'05, eksperimentalni
Životne istine o umjetnosti, poeziji i vodi te prvi put na kameri zabilježeno razbijanje predrasude da je nemoguće naći gramofonsku ploču 'Haustora'.