Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na radionicu 'Program MEDIA – Transmedia' u Rijeci

MEDIA desk Hrvatske, u suradnji s Art-kinom Croatia iz Rijeke, organizira radionicu 'Program MEDIA – Transmedia', koja će se 13. i 14. prosinca održavati u prostorijama SU Molekula, Delta 5, u Rijeci, od 9,30 do 16 sati. Prijave za sudjelovanje se primaju do utorka, 11. prosinca 2012.
vrijeme: 13.12.2012.
prijava: 11.12.2012
mjesto: Museum of Contemporary Art, Skopje, Macedonia
url: http://seafairskopje.tumblr.com/

Prvoga dana radionice sudionici će imati priliku upoznati se s novostima Programa MEDIA – Kreativna Europa te detaljima natječajnih prijavnica koje se odnose na razvoj filmskoga projekta. Sudionici će također biti u mogućnosti steći uvid u pravilno ispunjavanje prijavnica putem primjera dobre i loše prakse.

Voditeljica radionice je Martina Petrović koja posjeduje diplomu iz međunarodnih odnosa i psihologije (podsmjer). Većinu svog radnog iskustva stekla je u Ministarstvu kulture,  gdje je kao savjetnik u Odjelu za međunarodnu kulturnu suradnju bila odgovorna za pripremu i razmjenu programa kulturne suradnje između Hrvatske i drugih zemalja. Među brojnim aktivnostima, bila je odgovorna i za organizaciju i pripremu hrvatskog štanda na međunarodnim filmskim festivalima u Berlinu i Cannesu. Od 2008. godine sudjeluje u radu Hrvatskoga audiovizualnog centra, s time da je na natječaju od strane Europske komisije i Ministarstva kulture/Hrvatskoga audiovizualnog centra izabrana za voditeljicu MEDIA deska Hrvatske koji se službeno osniva 15. rujna 2008. godine. Dobitnica je nagrade 'Albert Kapović', koja se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama koje su se tijekom godine istakle u svom radu u polju filmske umjetnosti ili čije je djelovanje značajno doprinijelo kvaliteti i promociji hrvatskog filma.

Drugi će dan biti posvećen području transmedije, odnosno koncipiranju i pisanju projekata toga predznaka. Dr. sc. Jasmina Kallay (doktorat iz područja filma, scenarija i digitalnih/novih medija) pružit će sudionicima radionice uvod u narav i mehanizme transmedijskih kategorija te im pripomoći u osmišljavanju i realizaciji vlastitih istovrsnih projekata tijekom same radionice.

Dr. sc. Jasmina Kallay posjeduje bogato višegodišnje iskustvo scenarističke konzultantice i umjetničke savjetnice koje je stjecala suradnjom s Irskim filmskim odborom, Filmskom organizacijom Sjeverne Irske, Irskim medijskim vijećem, produkcijskim kućama Element Films, Spice Factory, Raindance itd. Autorica je mnogobrojnih filmskih kritika i članaka iz audiovizualnoga područja objavljenih u renomiranim časopisima Film and Film Culture, The Journal of Screenwriting i Film Ireland Magazine kao i monografiji Ludic Cinema in the Digital Era (u izdanju Britanskoga filmskog instituta). Jasmina Kallay održava predavanja na različitim irskim sveučilištima (Huston School of Film & Digital Media, Galway; Dublinska filmska akademija) te u okviru ENGAGE programa usavršavanja, koji podupire Program MEDIA. Suradnica je različitih produkcijskih tvrtki: s Ripple World Pictures radi na razvoju televizijske/transmedijske serije U.S.E. (United States of Europe), a s BeActive Media ostvaruje doprinos u kreiranju serije Beat Girl.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do utorka, 11. prosinca 2012. na e-mail martina.petrovic@mediadesk.hr. Broj sudionika je ograničen, a radionica se ne naplaćuje.