Preskočite na glavni sadržaj

Riječki 'Ex Libris' ima najbolju knjigu u regiji

Knjiga švicarskog teologa Hansa Künga 'Sporna istina: Sjećanja', u nakladi riječkog 'Ex Librisa', nagrađena je u Beogradu kao najbolja knjiga objavljena unutar godine dana na području bivše Jugoslavije. Nagradu 'Radovan Galonja' dodjeljuje beogradska izdavačka kuća 'Fabrika knjiga' – prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju izdavačku kuću u Srbiji na Beogradskom sajmu knjiga. 
vrijeme: 05.12.2012.
mjesto: Beograd, Srbija
url: http://www.fabrikaknjiga.co.rs/

U žiriju su bili Vojin Dimitrijević, direktor 'Fabrike knjiga' Dejan Ilić i novinar Viktor Ivančić.
 
Nagrada 'Radovan Galonja' dodjeljuje se za 'najbolje uobličenu knjigu' na prostoru bivše Jugoslavije, a kriteriji odabira obuhvaćaju sve aspekte knjige – od izbora naslova, kvalitete sadržaja, autorskog teksta ili prijevoda, uredničkog, lektorskog i korektorskog rada i dizajna do prijeloma i kvalitete tiska.
 
Radovan Galonja je do ljeta 2012. pripremio za tisak sva izdanja 'Fabrike knjiga', pa se tom nagradom čuva spomen na čovjeka koji je dao veliki doprinos 'Fabrici knjiga' – stoji u obrazloženju nagrade koja predstavlja značajno priznanje za riječkog nakladnika. Nagrada će dobitnicima biti uručena u knjižari Beopolis u Beogradu. (Novi list)