Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački koncert 'Igre staklenih perli'

Poslije tridesetak godina pauze, na scenu se vraća legendarni beogradski psihodelični-rock'n'roll bend 'Igra staklenih perli' s novim albumom 'Apokaliptus'. Zagrebačkoj publici predstavit će se 7. prosinca velikim koncertom u Purgeraj&Parku (dvorana Park) dvosatnim audiovizualnim tribal psihodeličnim RnR ritualom po originalnoj recepturi 70-ih godina.
vrijeme: 07.12.2012. 22 h
mjesto: Vukovar, Croatia
url: http://www.min-kulture.hr/

Ekipa prijatelja i istomišljenika okupila se 1976. i krenula netipičnom putanjom: dugim jam session-ima umesto probama i koncertima. Dolaskom basiste Draka Nikodijevića (kasnije u kultnom sastavu White Rabbit Band), grupa se upotpunjuje i prelazi iz podruma u koncertne prostore. Praktično od tog trenutka postaju izuzetna koncertna atrakcija i zauvijek zadržavaju titulu jedinog pravog RnR benda sa ovih prostora.

Novi album 'Apokaliptus' sniman je u Beogradu, a kao specijalni gost pojavljuje se Ljubomir Đukić (vokal i klavijature) iz grupe 'Električni Orgazam', dok je Koja iz grupe 'Disciplin A Kitschme' producent i ko-aranžer. 'Apokaliptus' je inspiriran planetarnim buđenjem i drevnim proročanstvima o Kraju Svijeta. Glazbeno predstavlja kombinaciju različitih stilova psihodelične muzike koja simbolično prati rađanje jednog novog doba.

Na predstojećem End of the World koncertu u Zagrebu 7. 12. 2012. u Purgeraju&Parku (dvorana Park), 'Igra staklenih perli - The next generation' predstavit će novi materijal i podsjetiti na nezaboravne pjesme iz sedamdesetih godina, Putovanje u Plavo, Mushroom i Lyzzard Square.

Ulaz za publiku će biti moguć od 21,30 sati, a koncert će započeti u 22 sata.

Ulaznice po pretprodajnim cijenama od 55kn bit će u prodaji u: Dirty old shop, Tratinska 22 // Rockmark shop, Petra Berislavića 13 // Free byrd, Tratinska 50 // Karma music shop, Podgorska 3 // Purgeraj&Park, Ribnjak 1. Cijena ulaznice u Parku prije koncerta iznosit će 70kn.