Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje novog 'Filmonauta' i novih Blankovih filmova

Godišnje predstavljanje produkcije Blank_filmskog inkubatora održat će se u ponedjeljak, 3. prosinca, u zagrebačkom kinu 'Europa', s početkom u 21 sat. U sklopu programa održat će se projekcija kratkometražnih filmova nastalih u produkciji Blanka te promocija šestog broja filmskog časopisa 'Filmonaut'. Ulaz na projekciju je slobodan!
vrijeme: 03.12.2012. 21 h
mjesto: Zagreb, Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.blankzg.hr

Šesti broj 'Filmonauta' posvećen je odjecima nijemog filma, tj. filmašima i filmskim naslovima koji se kreativno bave nasljeđem prvih nekoliko desetljeća od otkrića pokretnih slika. Novi 'Filmonaut' donosi i intervjue s filmašima koji su obilježili ovu godinu: redateljem filma 'Pismo ćaći' Damirom Čučićem, redateljem 'Posljednjih ambulantnih kola Sofije' Ilianom Metevom i Darkom Masnecom, autorom animiranog filma 'Ja već znam što čujem'. 'Filmonaut' također donosi i recenzije 24 filmska naslova iz ograničene, festivalske kinodistribucije te niz drugih zanimljivosti.
 
Kao i svake godine, Blank predstavlja kratkometražne naslove koji su nastali na njegovim radionicama. Filmovi na programu redom su osobne priče koje se bave intimom svojih protagonista u različitim inačicama. 'Šta ti znaš šta se meni dogodilo' Lane Račić priča je o bivšem paru, puna malih obrata, u kojoj su glavne uloge odigrali Iva Šulentić i Filip Juričić. 'Naša mala tajna' Ljubiše Price priča je o jednom danu mlade djevojke u kojoj je sporednu ulogu ostvario i poznati hrvatski filmolog Nikica Gilić.
 
'Dupence' Tomislava Šestana film je koji govori o stvaranju filma, a 'Jazavci' Luke Tokića intimna su priča o mladom paru nastala na improvizacijskim vježbama dvoje glumaca. U sklopu programa bit će prikazan i 'Pričaj sa mnom' Daria Juričana. Premijerno prikazan u natjecateljskom programu 'Kockice' ovogodišnjeg Zagreb film festivala, film je to o bezazlenim igricama u krevetu nakon buđenja, koje uskoro prerastu u nešto puno okrutnije.

Scena iz filma 'Šta ti znaš šta se meni dogodilo'