Preskočite na glavni sadržaj

Humanitarna akcija Kazališta 'Mika Živković'

Ansambl Kazališta 'Mika Živković' iz Retkovaca će u nedjelju, 2. prosinca, u 19 sati, u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima odigrati svoju nagrađivanu predstavu 'Kurve' Feđe Šehovića, u režiji i prilagodbi Andrijane Raguž. Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će za potrebe vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom 'Bubamara'.
vrijeme: 02.12.2012. 19 h
prijava: 01.09.2014
mjesto: Vinkovci, Gradsko kazalište Joza Ivakić, Hrvatskih žrtava 2
url: http://www.kazaliste-vinkovci.hr/

O predstavi:

Neposredno pred kraj Prvog svjetskog rata, na napuštenom otoku pod austrijskom komandom, utvrda koju tek što su napustile sve vojne trupe. Na otoku su ostale djevojke, članice navodno, baletne grupe, njihova šefica i poručnik. Odsječeni od svijeta uslijed lošeg vremena, sve što imaju su puške, topovi i male rezerve hrane. Satnik Dietler, komandant utvrde (svjetionika), kojeg su saveznici stavili na popis ratnih zločinaca - zarobile su izbjeglice i drže ga kao taoca. Poručnika su Austrijanci ostavili samo zato što je bio pijan. U 'bordelu' započinje bespoštedna borba za preživljavanje. Moraju se domoći kopna. Ćamila, najstarija članica trupe, pokušava signalizirati svjetlosnim signalima ka kopnu. Čamac na vesla približava se utvrdi. To je satnik koji je uspio pobjeći iz zarobljeništva. U utvrdi ga dočekuju kao 'heroja'. Odnosi Dietlera i poručnika nisu baš najbolji, no utvrdu treba osigurati od napada. Jedini mogući vojnici su djevojke iz baletne grupe. Postavlja se pitanje mogu li prostitutke biti patrioti. One su iz različitih republika i svaka od njih ima drugačije mišljenje o monarhiji. Na otok se u tajnosti iskrcava i britanski pomorski kapetan...

Cijena ulaznice je 20 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Udruge 'Bubamara' (Vatrogasna 5, Vinkovci) te u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima svakoga radnoga dana od 8 do 14 sati.