Preskočite na glavni sadržaj

Humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije za 'Korak u život'

Finale ovogodišnje akcije 'Korak u život' održat će se u utorak, 4. prosinca, humanitarnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje će Zagrebačka filharmonija, pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića i nastupe tenora Zorana Todorovića, sopranistica Valentine Fijačko i Lane Kos te zbora Opere Hrvatskog narodnog kazališta, izvoditi arije iz najpoznatijih opera. 
vrijeme: 04.12.2012. u 20 sati
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://badco.hr/

Ravnatelj Filharmonije, Miljenko Puljić istaknuo je da tradicionalno podupiru akciju "Korak u život" održavanjem predbožićnog koncerta za kraj jedne, a početak druge sezone akcije. Dodao je da se koncert tradicionalno održava u sjećanje na preminulog maestra Vjekoslava Šuteja koji je bio prijatelj akcije. Napomenuo je da su na programu ovogodišnjeg koncerta arije Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Richarda Wagnera izrazivši nadu da će publika uživati u koncertu.
 
Predsjednik Rotary Kluba Zagreba, organizatora akcije "Korak u život", Marjan Jurleka podsjetio je da se ona održava od 2008. s ciljem stipendiranja mladih ljudi koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a imaju želju, ali ne i mogućnosti, nastaviti školovanje.
 
"Do sada je stipendije primio 121 štićenik zaklade, a prikupljanje za iduće generacije se nastavlja", rekao je Jurleka na današnjoj konferenciji za novinare u KD Lisinski zahvalivši svim donatorima na pomoći.
 
Podsjetio je da se akciju uz kupnju ulaznica za koncert u Lisinskom 4. prosinca može pomoći i pozivom na broj 060 9001.
 
Glasnogovornik humanitarne akcije "Korak u život", Gordan Kožulj naglasio je da je njezin osnovni cilj senzibilirati širu javnost za problem djece bez roditelja te im omogućiti školovanje kao i svima ostalima.
 
Student Muzičke akademije i stipendist akcije "Korak u život", Alan Kljajić kazao je da mu je stipendija važna te velik poticaj za redovan studij i postizanje što boljeg uspjeha.
 
Zadovoljstvo sudjelovanja u akciji istaknula je sopranistica Valentina Fijačko, a okupljenima se obratila i supruga preminulog dirigenta Vjekoslava Šuteja, Ivana Šutej.
 
Prijenos ovogodišnjeg koncerta biti će 4. prosinca na prvom programu HRT-a i drugom programu Hrvatskog radija, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića. (Hina)