Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen novi broj časopisa za kulturu 'Književno pero'

'O književnim velikanima ne treba govoriti samo u vrijeme obljetnica' tema je novog časopisa Književno pero koji je po prvi puta izašao na hrvatskom i na engleskom jeziku. Časopis će kao prvi suvremeni riječki časopis za kulturu, biti predstavljen i u Londonu.
vrijeme: 23.11.2012.
mjesto: Rijeka
url: http://www.hkd-cwa.com/

Ernie Gigante Dešković, glavni urednik časopisa za kulturu "Književno pero", predstavio je novi broj časopisa te kazao da se po prvi puta izdaje i na hrvatskom i na engleskom jeziku, no posebnost je u tome što razni tekstovi nisu prevedeni na oba jezika.

U ovom se broju, po prvi puta u Hrvatskoj objavljuju i tekstovi The dead past Isaaca Asimova i The necessity of Atheism Percy Bysshe Shelleyja. Važan dio časopisa čine objavljeni tesktovi Likovna umjetnost u fikcionalnom prostoru Krležine proze, Dr. sc. Nataše Šegote Lah, zatim Dualism and self-actualization in the Paragonby John Knowles, Dr. sc. Cherise Mihelčić te tekst O filozofiji čitanja, Mr. Ernie Gigante Deškovića.

Opširan tekst Likovna umjetnost u fikcionalnom prostoru Krležine proze, Nataša Šegota Lah predstavila je na konferenciji za medije kazavši da premda je Krležin opus protkan kritičkim osvrtima vizualne umjetnosti, u njegovim djelima pronalazi se i dijelovi spomeničke baštine. Analizirajući njegova tri romana Michelangelo Buonarroti, Gospoda Glembajevi i Banket u Blitvi primjećuje se izražena poveznica između slike i riječi čineći tako naglašene ekfrazične opise. (Rijeka.hr)