Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Kabinet' premijerno u Teatru &TD

Predstava 'Kabinet' premijerno u Teatru &TD
Najnovija predstava Teatra &TD, tragikomedija 'Kabinet' mladog autorskog tima kojeg čine redatelj Filip Povrženić i dramaturg Antonio Gabelić, bit će premijerno izvedena u četvrtak, 29. studenog, u 20 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Reprizne izvedbe slijede 30. studenog te početkom prosinca, također u &TD-u.
vrijeme: 29.11.2012. 20 h
prijava: 01.10.2014
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
url: http://itd.sczg.hr/

O predstavi:

Dok premijera nema, njegovi ministri u kabinetu hvataju se u koštac s najvećim problemima u mandatu. Kako stvari vidjeti jasno, kako ne spletkariti, kako podmititi onog tko postavlja pametna pitanja, a zaposliti onog tko postavlja glupa...

U taj normalni radni dan, igrom slučaja, ulazi i mlada razočarana osoba koja postavlja pitanja o budućnosti. Iako zna da za takvu osobu budućnosti, pored takvih političara, mjesta jednostavno nema. Tako da njegova pitanja predstavljaju određeni mazohizam. Ali ima spakiranu torbu i radnu vizu za inozemstvo, pa mu zapravo i nije važno...


U predstavi glume: Sanja Milardović, Dado Ćosić i Tomislav Krstanović

Redatelj predstave Filip Povrženić apsolvent je kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao suradnik na nekoliko vrlo uspješnih i nagrađivanih predstava: 'Naš grad' (ZKM), 'Vrata do' (ZKM), 'Metastaze' (Kerempuh)…. Dugogodišnji je kolumnist, komentator i analitičar hrvatskih političko- gospodarskih zbivanja u riječkom gospodarskom magazinu 'Burza'.

Autor teksta, Antonio Gabelić, završio je studij studij dramaturgije u Zagrebu. Radio je kao scenarist i suradnik na scenariju za mnoge poznate HRT-ove serije('Bitange i princeze', 'Bibin svijet'...). Na filmskom festivalu u Cannesu 2007. njegov kratki film 'Putovanje' (Travelling) postaje prvi projekt iz Hrvatske u prestižnom programu Critics' Week.

Ostatak autorskog tima čine scenografkinja Jasna Josipovski, inače apsolventica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, višestruko nagrađivana na arhitektonskim studentskim natječajima; kostimografkinja Matea Pasarić, autorica kostimografskih rješanja za desetak predstava i video ostvarenja. Za glazbu u predstavi zaslužan je Edmund Sobczak, poljski glazbenik poznat i pod imenom EDolutionary.

Studentski centar / Kultura promjene