Preskočite na glavni sadržaj

Dodijeljene Nagrade publike Teatra.hr

U zagrebačkoj Tvornici jučer su po prvi put dodijeljene Nagrade publike portala Teatar.hr za postignuća u izvedbenim umjetnostima o kojima je odlučivala isključivo publika te je nagrada za predstavu godine dodijeljena predstavi 'Unterstadt' redatelja Zlatka Svibena, a u kategorijama izvođača i izvođačice godine osvojili su je Nina Violić i Frano Mašković.
url: http://teatar.hr
Nagrada publike u kategoriji redatelja/koreografa godine dodijeljena je Matiji Ferlinu, a tekst Ivora Martinića 'Moj sin samo malo sporije hoda' proglašen je najboljim novim dramskim tekstom. Triko Cirkus Teatar osvojio je Nagradu publike za neovisno kazalište godine.

Festivalom godine proglašen je Festival neovisnih kazališta (FEN), a osoba godine prema glasovima publike je Vitomira Lončar. Nagradu publike za najprecjenjeniju produkciju godine osvojila je predstava 'Rat i mir' Tomaža Pandura, nestanak 11 milijuna kuna za nezavisnu scenu u Zagrebu proglašen je skandalom godine.

U glazbenom dijelu svečanosti dodjele nastupali su Rundek Cargo Trio, East Rodeo, Žuta crta band (sastavljen od glumaca koji su prošle sezone u kazalištu svirali i pjevali), Luni Megumi, Jelena Radan & Pedro Abreu, Dino Šaran (Letu štuke) i drugi.

Nagrada publike dodjeljivala se za za postignuća u izvedbenim umjetnostima u razdoblju od 1. rujna do 31. kolovoza, a nakon što su u prednominacijskom ciklusu od gotovo mjesec dana birali svoje favorite, gledatelji – posjetitelji kazališnih predstava elektronskim su glasanjem odabrali i dobitnike nagrada.

Sav prihod od dodjele namijenjen je financiranju portala Teatar.hr.

(Hina)