Preskočite na glavni sadržaj

Mirjana Batinić u Green Room galeriji

U petak, 23. studenog, u 18 sati, u prostoru Green Room galerije u Zaboku, otvara se izložba 'Vertikalno i horizontalno raslojavanje bez broja', multimedijalne umjetnice Mirjane Batinić. Izložba ostaje otvorena do 7. prosinca.
vrijeme: 23.11.2012. 18,00
mjesto: Zabok; Green Room galerija, Trg D. Domjanića 6
Umjetnica se u mediju interaktivnih instalacija zvučne i video umjetnosti bavi istraživanjima iskrivljene percepcije i stvarnosti, kao i suptilnih i neprimjetnih slojeva života. Zvučni rad naziva 'Vertikalno i horizontalno raslojavanje bez broja' bazira se na neodvojivoj povezanosti horizontalne (prostorne) i vertikalne (društvene) raslojenosti koju vežemo uz jezik. Rad se razvija od konkretnog, stvarnog ili izmišljenog opisivanja preko raslojavanja pri čemu izgovoreni tekst gubi smisao sve dok glas ne postane instrument jednak zvuku koji bez prekida traje od početka do kraja rada. Konačno, ni glas ni zvuk nemaju poruku ili bilo kakvo značenje.

Mirjana Batinić (Split, 1977.) sudjelovala je na brojnim izložbama i festivalima video i elektroničke umjetnosti. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika - Split, te je dio arhiva DIVA - Slovenskog digitalnog video arhiva, SCCA Ljubljana. Studirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani, te trenutno studira na doktorskom studiju Filozofije i teorije vizualne kulture. Živi u Ljubljani.