Preskočite na glavni sadržaj

U ozračju tambure Vukovaru

Obilježavanju dana sjećanja na žrtvu Vukovara i dvadesetprvu obljetnicu stradanja toga grada u Domovinskom ratu, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold pridružuju se programom 'U ozračju tambure Vukovaru'. Koncert će se održati u nedjelju, 18. ovoga mjeseca, u 20 sati, u Studiju Zvonimir Bajsić, HRT. Ulaz je slobodan (uz najavu), a izravni prijenos koncerta moći će se pratiti na Prvom programu Hrvatskoga radija.
 
vrijeme: 18.11.2012. u 20 sati
mjesto: Zagreb, HRT, Studio Bajsić
url: http://www.hrt.hr/glazba
Počast vukovarskim žrtvama, ali i svjetlijoj budućnosti grada, odat će i brojni gosti, istaknuti protagonisti raznih područja naše glazbene scene: Hrvoje Hegedušić, Klasja Modrušan, Miroslav Živković, Vera Svoboda, Stanko Šarić, Vladimir Kočiš Zec i vokalni sastav JANE.
 
Brojne pjesme posvećene su ljepotama najistočnijih dijelova Hrvatske, slavonskoj baštini, tamošnjoj tradiciji, domoljublju i samom gradu heroju, a na te bogate izvore nadahnuća podsjetit će nas skladbe Golubica vukovarska, Razgovara zemlja stara, Domovini i ljubavi, U drage se ravni vratih, Proljeće u Vukovaru, Slavonska rapsodija, I bit će Vukovar, Iločka zemlja je sveta, Slavonac sam, time se ponosim, Vukovar, i niz drugih. 
 
Ulaz na koncert je slobodan uz najavu na telefon 060 506 606.
 
Izravni prijenos koncerta na Prvom programu Hrvatskoga radija.