Preskočite na glavni sadržaj

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja i dodjela nagrada

U ovogodišnjem Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, u organizaciji Hrvatskog centra za dječju knjigu, Knjižnica grada Zagreba, sudjelovalo je 155 gradova, 210 knjižnica i 1332 djece iz Hrvatske i dijaspore. Na završnoj svečanosti koja se odvija u okviru sajma knjiga Interliber, u paviljonu 8A Zagrebačkog Velesajma, u četvrtak, 15. studenog, u 12 sati, održat će se izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada.  
vrijeme: 15.11.2012. u 12 sati
mjesto: Zagrebački velesajam
url: http://www.knjiznica.hr/kviz
Tom će prigodom Kazalište Mala scena odigrat predstavu Nine Horvat Ružičasta sanjarica, prema istoimenoj knjizi Silvije Šesto Stipaničić. Očekuje se dolazak više od 500 sudionika, djece iz Hrvatske i dijaspore. 
 
Nacionalni kviz za poticanje čitanja, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba - Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, provodi se već dvadeset godina putem mreže narodnih i školskih  knjižnica. Ovogodišnji kviz Ove su knjige nagrađene – provjeri zašto!  ponudio je  mladim čitateljima tri zabavna romana: Zeleni pas, One misle da smo male, Imaš fejs?.
 
Popis dobitnika u pojedinim knjižnicama Hrvatske i dijaspore