Preskočite na glavni sadržaj

Performans Ivane Smiljanić u Močvari

U utorak, 13. studenog, s početkom u 21 sati, u Klubu Močvara, održava se performans mlade beogradske umjetnice Ivane Smiljanić -  'Igram Igram Igram'.
vrijeme: 13.11.2012. 21,00
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
U studenom Močvarom vladaju žene! Mlada srpska umjetnica Ivana Smiljanić, u suradnji s ljepšim zagrebačkim spolom priprema energičnu večer - Igram Igram Igram je plesni performans za koji muziku biraju sugrađanke koje su iskusile neki oblik partnerskog nasilja.

Dame su rekle svoje i glazbenim odabirom skrojile osobnu play-listu koja funkcionira kao integralni dio performansa - dok umjetnica neprestano pleše, performans se snima i istovremeno projicira na odgovarajući zid galerijskog prostora, a preko live-projekcije izmjenjuju se titlovi s informacijom o svakoj pojedinoj pjesmi, tj. naziv pjesme i izvođača, kao i čiji izbor slušamo.

Ivana Smiljanić je likovna umjetnica iz Beograda, rođena 1980. Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu i na istom fakultetu magistrirala 2009. godine. Dobitnica je Nagrade 'Dimitrije Bašičević Mangelos' za 2009. i Henkel Art Award za Srbiju 2011. Njeni radovi su dio Kolekcije Telenor. Do sada je realizirala 12 samostalnih izložbi i performansa te više od pedest puta sudjelovala na grupnim izložbama. Živi u Beogradu.

Više o performansu – ovdje.