Preskočite na glavni sadržaj

Treći Rijeka foto festival

Treći Rijeka foto festival u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) počet će 13. studenoga otvaranjem izložbe pejzažnih fotografija iz fundusa ovog muzeja pod nazivom 'Strpljivo oko'.
vrijeme: 13.11.2012.
prijava: 01.10.2014
mjesto: Rijeka, MMSU, Mali salon, Muzej grada Rijeke
url: http://www.mmsu.hr
Kustosica MMSU Sabina Salamon najavila je da će se na toj izložbi predstaviti djela 26 autora istaknvuši da će najstarija izložena fotografija biti ona Toše Dapca iz 1933. godine, a predstavit će se raspon umjetničkog fotografskog stvaralaštva sve do sadašnjeg doba.
Namjera je bila pokazati gledateljima što se sve može smatrati pejzažnom fotografijom, navela je Salamon dodajući da će se predstaviti uglavnom fotografije koje do sad nisu izlagane.

Rijeka foto festival nastavit će se izložbom 'Tragovima Toše Dapca' od 22. studenoga do 22. prosinca na kojoj će biti izložene fotografije Heika Daxla i Ingeborg Fuelepp nastale tijekom rezidencijalnog projekta boravka u Rijeci. Oni su fotografirali iste motive kao i svojevremeno Dabac te će se usporediti slike tadašnje i današnje Rijeke. Sibylle Hoessler se uključila u projekt fotografirajući portrete na riječkim ulicama.

Obje izložbe bit će postavljene u MMSU.

Treća i završna izložba fotografija u sklopu ovogodišnje manifestacije bit će izložba "Turistički pejzaži" Nizozemca Dicka Bouwhuisa u galeriji Mali salon.
(Hina)