Preskočite na glavni sadržaj

'Medeja' u režiji Tomaža Pandura gostuje u 'Zajcu'

U okviru programa gostujućih predstava 'Nedjeljom u Zajcu', u nedjelju, 11. studenoga, s početkom u 18 sati, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca gostuje Euripidova 'Medeja' u režiji glasovitog Tomaža Pandura i s Almom Pricom u naslovnoj ulozi. Predstava je nastala u koprodukciji Drame HNK u Zagrebu s Dubrovačkim ljetnim igrama i u suradnji s Pandur.Theaters.
vrijeme: 11.11.2012. 18 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Uz Almu Pricu, u predstavi sudjeluju Bojan Navojec, Livio Badurina, Ivan Glowatzky, Romano Nikolić, Damir Markovina, Petar Cvirn, Andrej Dojkić, Tomislav Krstanović, Ivan Magud, Ivan Ožegović, Adrian Pezdirc, Kristijan Potočki i Jure Radnić.

Jedno od najboljih djela velikog starogrčkog pisca Euripida, 'Medeja' je priča o ljubavi, zavisti, častohleplju i osveti. Medeja nije obična žena, ona je obdarena moćima kojima uspijeva natjerati muškarce na najnevjerojatnije stvari, no kada se osjeti ugroženom, njezina osveta je strašna.

Tragedija 'Medeja' dramski je tekst koji nikada nije izgubio na aktualnosti, kao ni ostala Euripidova djela koja su znatno utjecala na europsku dramsku literaturu. Grčki klasik bio je velik psiholog, izniman intelektualac, buntovnik protiv općeprihvaćenih kanona pisanja. HNK Ivana pl. Zajca