Preskočite na glavni sadržaj

'Minority 3D' – radionica u Osijeku

Otvorena medijska grupacija najavljuje radionicu dokumentarnih filmova za srednjoškolce Osječko-baranjske županije. Radionica za 50-ak učenika održat će se u petak, 9. studenog i subotu, 10. studenog, u prostorijama Prosvjetno-kulturnog centra Mađara, Osijek.
vrijeme: 09.11.2012.
prijava: 01.10.2014
mjesto: Frankfurt, Germany
url: http://www.buchmesse.de/de/

Predavanja vodi Jerko Ban (filmska produkcija, zvuk) uz podršku Tene Bošnjaković (pisanje scenarija i režija), Luke Smuka (kamera i svjetla) i Marije Kobić (montaža). U okviru projekta 'Minority 3D' pozvane su srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji da zainteresirane profesore i njihove timove učenika uključe u ovaj filmski projekt. Osim škola, i pojedinačni interes srednjoškolaca je bio velik – čak njih 90 se javilo na radionicu. Cilj projekta je osnažiti mlade ljude, točnije srednjoškolce da svoje stavove, misli, teme interesa i priče prikažu na velikom platnu.

Otvorena medijska grupacija već 10 godina stvara prepoznatljive medijske kampanje kao što su 'Šutnja nije zlato' (ERSTE Stiftung nagrada za najbolju medijsku kampanju), 'Zaustavimo trgovanje ljudima', 'Uključite se!', igrane filmove 'Neke druge priče', te dokumentarne 'Što sa sobom preko dana' (Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film).

Teme dokumentarnih filmova su nacionalne manjine koje su za širu javnost često vrlo sklizak teritorij, međutim mladima one ne predstavljaju problem. Srednjoškolci su hrabriji, otvoreniji i svijet promatraju s velikom dozom humora. Tako su vukovarski srednjoškolci hrvatske i srpske nacionalnosti u okviru OMG-ovog projekta 'Upoznajmo se' osmislili dokumentarni film o mještanu Kinezu izgubljenom u shvaćanju međuetničkih sukoba. Snimljeni filmovi prikazani su i na ZagrebDox-u u teen kategoriji. OMG