Preskočite na glavni sadržaj

21. Jazz Time Rijeka

21. Jazz Time Rijeka
Međunarodni festival jazz glazbe Jazz Time po 21. će se put održati u Rijeci, od 14. do 17. studenog, u HKD-u na Sušaku i na brodu 'Marina'. Ovogodišnji festival posvećen je glazbeniku Vladimiru Gašparoviću Gaši (1958. - 2011.).
 
vrijeme: 14.11.2012.
prijava: 15.09.2014
mjesto: Split, Croatia
url: http://www.icom-icms.org/
Organizatori, Koncertna agencija G.I.S., ovogodišnji Jazz Time posvećuju njegovom osnivaču i čovjeku koji je za ovaj festival živio ali nas je prerano napustio, Vladimiru Gašparoviću Gaši. Gaši će biti posvećeno i samo otvaranje 21. Jazz Timea, na brodu „Marina“, u srijedu 14. studenog. Na istom će mjestu, iste večeri, biti održan i koncert Tonči Trinajstić Swingersa.

Iduće večeri, u četvrtak 15. studenog, na Brodu Marina će nastupiti VAT trio i Gdin. Smeđi Šećer, te će biti predstavljen album tria Chuie, dok se glavni program u naredna dva dana održava u HKD-u na Sušaku, uvijek s početkom u 20 sati.

Petak, 16. studenog, rezerviran je za Aleksandar Dujin Orchestra i Lelu Kaplowitz & Friends feat. Zdenka Kovačiček, dok će kasnije, na „after partyju“ u foyeru HKD-a svirati duo Alba Nacinovich i Leo Škec.

U subotu, 17. studenog, riječka će publika imati priliku čuti trio Winstone / Gesing / Venier kojeg čine slavna britanska jazz pjevačica Norma Winstone, te Klaus Gesing na saksofonu i klarinetu i Glauco Venier na klaviru, što će biti i ekskluzivna prilika budući da trio na svojoj recentnoj turneji svira gotovo isključivo u Velikoj Britaniji.

Publika će se od festivala svečano oprostiti u subotu u večernjim satima, u foyeru HKD-a, s plesnim Big Bandom Josipa Forenbachera.

Za više informacija o festivalu posjetite www.jazztime-rijeka.com.