Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni fotografski doživljaj baštine u Vinkovcima

Izložba fotografija mladih 'XVII. međunarodni fotografski doživljaj baštine 2012', nakon predstavljanja u Crkvi sv. Ivana u Starom Gradu na Hvaru i u Gradskom muzeju Vukovar, otvara se danas, 7. studenog, u 18 sati, u Galeriji fotografija 'Meraja' u Vinkovcima.
vrijeme: 07.11.2012. 18,00
mjesto: Vinkovci; Galerija fotografije 'Meraja'
U ovogodišnjem, 17. izdanju Međunarodnog fotografskog doživljaja baštine sudjeluje 25 zemalja/pokrajina iz Europe, Amerike i Azije: Andora, Austrija, Azerbajdžan, Belgija /Bruxelles, Flandrija/, Češka Republika, Hrvatska, Kanada/Québec, Kuba, Malta, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska /Aragon, Baskija, Kastilja-La Mancha, Katalonija, Madrid/, Švicarska, Tunis, Ujedinjena Kraljevina/Škotska.

Hrvatski fotosavez je formirao hrvatsku kolekciju za ovu izložbu putem natječaja, otvorenog svima i selekcijom radova nastalih u fotoradionicama za mlade, provedenima u proteklom razdoblju. Tako je dio fotografija nastao u programima fotoradionica za mlade koje je Hrvatski fotosavez proveo na Lastovu (Lastovski poklad), na Hvaru (U potrazi za drevnim gradom), u Vukovaru (Spone različitosti) te u Sinju (Sinjska alka).

Hrvatsku kolekciju čine: 
Ivana Đerić, Fotoklub Vukovar, 'Kapela sv. Roka – Vukovar'
Anamarija Knežević, Fotoklub Vukovar, 'Dvorac Eltz – Vukovar'
Sunčica Lovrić , OŠ E. Kumičića, Slatina, 'Veliki Slavonci – Selo Sopje'
Nikol Pavličević, OŠ Braća Glumac, Lastovo, 'Lastovski poklad – otok Lastovo'
Kata Krnčević, Fotoklub Šibenik, 'Sinjska Alka – Sinj'
Nikola Bilan, OŠ P. Hektorovića, Stari Grad, Hvar, 'Starogradsko polje – otok Hvar'
Michaela Tarbušković, OŠ P. Hektorovića, Stari Grad, Hvar, 'Ribnjak Petra Hektorovića – Stari Grad, otok Hvar'
Andrea Galić, OŠ Starigrad, Starigrad Paklenica, 'Ulaz, Trg Marasovića – Starigrad Paklenica'

Izložbu su omogućili Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba..