Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Fokus grupe u Berlinu

U sklopu projekta 1work/ 1room/ 1night/, u berlinskoj galeriji 'Gitte Bohr; Club für Kunst und politisches Denken', u četvrtak, 7. studenog, održava se izložba i prezentacija/diskusija zagrebačkog kolektiva Fokus grupe (Iva Kovač i Elvis Krstulović) pod nazivom 'Pjevam da mi prođe vrijeme'.
vrijeme: 07.11.2012. 19,00
mjesto: Berlin, Gitte Bohr; Club für Kunst und politisches Denken
url: http://www.gittebohr.de
FG je umjetnički kolektiv koji djeluje interdisciplinarno a čija kritička praksa izbjegava reprezentativnu 'političku umjetnost'. U trećoj generaciji institucionalne kritike, u kojoj je kritika  postala unutar-institucionalno i ne-demokratično opravdavanje, interpretativna i diskurzivna dominacija je prešla s umjetnice i nezavisne umjetničke kritičarke na institucije. Posljedično, FG  reagira na potrebu za re-aproprijacijom kritičke, kustoske i distribucijske prakse. Koristeći se suradničkim i interdisciplinarnim praksama, preoblikujući institucionalnu praksu, FG se usredotočuje na raznolike odnose između umjetnosti i njene (javne) manifestacije, u smislu umjetničkog/kulturnog rada, estetike, i razmjene društvenih i ekonomskih vrijednosti. Istražujući odnose moći svojstvene sistemu umjetnosti i, s time u vezi njihove ekonomske, prostorne i pravne  implementacije, FG proširuje granice umjetničkog rada.


Kroz publikacije, diaprojekcije, radove na papiru i diskusije, FG će  se baviti institucionalnom kritikom, viđenom iz druge povijesne i  geografske perspektive. U Galeriji Gitte Bohr Fokus grupa će  predstaviti seriju radova i istraživanja koje su započeli 2009.  projektom 'Art&Market; there is no art without cosequences' a predstaviti će i najnoviji projekt 'Umjetnički ugovor kao umjetnički Manifest' koji su prošli tjedan ostvarili u okviru programa Mikropolitike udruge Blok.