Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Mia Vesovića u Galeriji Cekao

Danas, 5. studenog, s početkom u 20 sati, u Galeriji Cekao, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, otvara se izložba fotografa Mia Vesovića: Tito - Anđeo uništenja / Čas anatomije. Izložba ostaje otvorena do 20. studenog.
vrijeme: 05.11.2012. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Cekao, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Ulica grada Vukovara 68
url: http://www.pou.hr
Mio Vesović je diplomirao filmsko snimanje na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Od 1976. godine radi fotografije za novine, surađivao je u Studentskom listu. Poletu, Pitanju, Qorumu, Svijetu, Startu, Globusu, Gloriji, Fokusu i mnogim drugim tjednim i dnevnim izdanjima. Godine 1979. zajedno s Ivanom Posavcem utemeljio je umjetnički studio MO (mekano okidanje).

S Ivanom Posavcem realizirao je stotinu pedeset naslovnih stranica za časopis Danas. Kao fotograf surađivao je s redateljima Zoranom Tadićem (San o ruži), Rajkom Grlićem (Štefica Cvek u raljama života), Veljkom Bulajićem (Obećana zemlja) te Dušanom Makavejevim (Manifesto) kao specijalni fotograf. Fotografije mu se nalaze u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti, Muzeja za umjetnost i obrt, Moderne galerije i Galerije umjetnina u Splitu.

Film Prolaz za bogove snimio je 2006. godine s Ivanom Kožarićem u Kopačkom ritu na umjetničkoj koloniji. Film je prikazan na: 29. reviji hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva 2007. godine, 7. prvenstvu autorskoga studija 2007., 17. danima hrvatskoga filma 2008., na Festivalu novog filma 2008. u Splitu i Cannes Film Festivalu 2008. godine. Živi i radi u Zagrebu.