Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Piran-Pirano' u kinu Metropolis MSU

Od petka, 2. studenog, u 20 sati, u kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu prikazuje se hrvatsko-slovenska koprodukcija 'Piran-Pirano' redatelja Gorana Vojnovića.
vrijeme: 02.11.2012. 20 h
mjesto: Zagreb, MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr

U glavnim su ulogama Boris Cavazza, Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović i Nina Ivanišin. Glazbu je napisala Tamara Obrovac, a hrvatski koproducent je Franjo Senjak iz Jadran Film laboratorija.

Zaplet filma prati sudbine Talijana Antonija, Bosanca Veljka i Slovenke Anice koje su se nakratko preplele krajem Drugoga svjetskog rata, a uspomene ožive kad Antonio nakon pola stoljeća ponovo dođe u rodni Piran i u svom nekadašnjem domu zatekne Veljka...

Goran Vojnović (Ljubljana, Slovenija, 1980.) diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani. Autor je romana 'Čefuri, napolje!' (2008.) i više nagrađivanih kratkih filmova. 'Piran – Pirano' njegov je dugometražni prvijenac.

Film je osvojio nagrade Vesna za najbolji scenarij, glavnu žensku ulogu (Nina Ivanišin) i montažu na Festivalu slovenskog filma u Portorožu, nagrada za najbolju mušku ulogu (Mustafa Nadarević) na SEE Film Festivalu u Parizu.

Kupnjom kino ulaznice za projekcije do 3. studenog posjetitelji dobivaju mogućnost pogledati izložbe Miljenka Horvata i Antuna Motike. Izložbe su otvorene do 18, a subotom do 20 sati.