Preskočite na glavni sadržaj

Prvi put u Hrvatskoj – sveobuhvatni doktorski studij Politologije

'Fakultet političkih znanosti po prvi put raspisao je natječaj za integrirani doktorski studij politologije. Ove godine Fakultet slavi pedesetu obljetnicu pa je stoga i simbolički važno da nakon pola stoljeća postojanja Fakulteta napokon imamo priliku kvalitetno, na doktorskoj razini obrazovati nove znanstvenike iz svih poddisciplina političkih znanosti' kazao je dekan Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek.
url: http://www.fpzg.unizg.hr
Voditelj doktorskog studija je profesor Zoran Kurelić, a predavači pretežno s Fakulteta političkih znanosti, iako će im se na pojedinim smjerovima pridružiti i gostujući profesori s Filozofskog fakulteta u Rijeci te riječkog i zagrebačkog Pravnog fakulteta. 'Jako je važna suradnja sveučilišta i fakulteta, posebno kad je riječ o doktorskoj razini studiranja. Nadamo se da će prva generacija upisanih kandidata biti zadovoljna programom, a za naredne generacije spremamo i novosti poput uvođenja više smjerova koji će se u potpunosti održavati na engleskom jeziku', napominje dekan Zakošek.


Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij 'Politologija' otvoren je do 12. studenoga 2012. godine, a smjerovi koje potencijalni kandidati mogu upisati su:
- Europska politika: Europa i Hrvatska;
- Hrvatska politika;
- Javne politike i razvoj;
- Mediji i politika;
- Politička teorija;
- Međunarodni odnosi.

Završetkom studija polaznici stječu 180 ECTS bodova, a studij traje tri godine (šest semestara) u punom radnom vremenu ili pet godina za part-time studente. Ukupan iznos školarina je 60.000,00 kuna. "Školarina nije mala, ali morate uzeti u obzir da se radi o tri godine studija na zaista visokoj akademskoj razini. Doktorati na nekim drugim hrvatskim Fakultetima su još skuplji. Smatramo da je ovo realna cijena, a i izaći ćemo u susret našim doktorskim studentima koliko god ćemo moći te naravno omogućiti plaćanje školarine u ratama", naglašava prof. Nenad Zakošek.

Svi zainteresirani informacije o uvjetima upisa mogu pronaći na web stranici Fakulteta političkih znanosti - www.fpzg.unizg.hr, gdje mogu preuzeti i detaljan program studija.

Tehničke informacije mogu se dobiti u Studentskoj referadi Fakulteta na broj +3851/4642001 ili na doktorski-politologija@fpzg.hr te na doktorski.politologija@gmail.com