Preskočite na glavni sadržaj

Riječkom HNK-u Nagrada za kreativnost i inovativnost za 'Šumu Striborovu'

HNK Ivana pl. Zajca dobitnik je Nagrade za kreativnost i inovativnost 2012. u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti za projekt 'Šuma Striborova', operu za male i velike. Nagradu što ju je dodijelila Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost, u varaždinskom je HNK-u na jučerašnjoj svečanoj dodjeli primila intendantica Nada Matošević Orešković.
vrijeme: 26.10.2012.
mjesto: Paris, France
url: http://www.academie-fratellini.com/

Podsjetimo, 'Šuma Striborova', operna verzija jedne od najmaštovitijih i najzanimljivijih priča hrvatske književnosti skladatelja Ivana Josipa Skendera prema libretu, scenariju i u režiji Ozrena Prohića te pod dirigentskim vodstvom maestre Nade Matošević Orešković, u raskošnim i senzacionalnim kostimima hrvatskog modnog dizajnera Jurja Zigmana i iznimno maštovitoj scenografiji Dalibora Laginje, sa sjajnim riječkim opernim solistima, u koprodukciji s Muzičkim biennalom praizvedena 2011. u Rijeci, izazvala je oduševljenje  publike i cijele hrvatske kazališne i kulturne javnosti.

Inače, Dan kreativnosti i inovativnosti pokrenut je 2008. godine s ciljem poticanja ljudi na intenzivniju uporabu kreativnosti i svrsishodnije upravljanje kreativnom inteligencijom, kako u privatnoj tako i u korporativnoj svakodnevici, s obzirom na to da je kreativnost razvojni generator i glavni alat kojim se svako društvo uzdiže na višu razinu. Putem kompetentnih i kreativnih predavanja, kao i dodjeljivanjem nagrade za kreativnost i inovativnost, Dan kreativnosti i inovativnosti nastoji probuditi konstruktivnu stvaralačku energiju koja će se suprotstaviti uspavanim i tromim sustavima koji preferiraju konvencionalan način razmišljanja. HNK Ivana pl. Zajca