Preskočite na glavni sadržaj

Bacači sjenki: 'Odmor od povijesti' na IETM-u Zagreb

Predstava 'Odmor od povijesti' predstavit će se dva puta domaćoj publici i međunarodnim sudionicima plenarne sjednice mreže IETM (International Network for Contemporary Performing Arts) koja će se održati od 25. do 28. listopada 2012. u Zagrebu.
vrijeme: 26.10.2012.
mjesto: Zagreb; Dvorana Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://shadowcasters.blogspot.com/

Izvedbe:
26. listopada 2012., 19 h
27. listopada 2012., 11 h

'Odmor od povijesti'
je magično putovanje koje se odvija na granici između sna i jave u kome publika - lišena uobičajenog kazališnog rituala i distance - sudjeluje cijelim svojim bićem.

'Odmor od povijesti' je multimedijalna kazališna predstava u kojoj Bacači sjenki uspostavljaju novu sinergiju s publikom pri svakom izvođenju, čineći svaki nastup jedinstven u sadržaju. Ovaj rad predstavlja završnu fazu četiri-godišnje trilogije posvećene Kafki. Putovanje koje se nudi u Odmoru od povijesti je pasivno i spokojno, gotovo melankolično, daje prostora svakom od gledatelja da vidi dio njegovog / njezinog vlastitog zaborava. Predstava ima nekoliko faza, od kojih nijedna nije fiksna, a koje su više upute kako bi potakli memoriju ili samorefleksiju nego zaobljeni segment. Odmor od povijesti je meta (fizički) komentar na Kafkinom djelu: putovanje po rubu kolektivne i individualne svijesti, kroz carstvo snova i smrti kao jedinog sigurnog odmora od povijesti.
 
Predstava 'Odmor od povijesti' uspješno se predstavila na brojnim kazališnim festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu; Zagreb, Pula, Sarajevo, Beograd, Subotica, Maribor i Cluj te je polučila i brojne nagrade: 2010. nagrada 'Oblak' na 16. Pulskom međunarodnom festivalu PUF; 2009. Specijalna nagrada žirija na 43. festivalu BITEF i 2008. nagrada 'Avazov zmaj' na 48 festivalu MESS.
 
Koncept: Boris Bakal
Scenarij, režija: Boris Bakal, Katarina Pejović
Dramaturgija: Katarina Pejović, Boris Bakal
Autori i izvođači: Damir Klemenić, Jelena Lopatić, Bojan Navojec, Marija Škaričić, Stanko Juzbašić, Katarina Pejović, Boris Bakal
Suradnici: Siniša Jakovčević, Željko Zorica, Barbara Blasin, Stjepan Filipec, Milan Žerjav, Petra Težak