Preskočite na glavni sadržaj

ZKM-ove predstave u Sloveniji i Crnoj Gori

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) ovoga će tjedna gostovati u Sloveniji te u Crnoj Gori s dvije predstave – 'Car neuspjeha' autora i redatelja Jana Fabrea igrat će 24. listopada na Borštnikovim susretima u Mariboru, a 'Leda' Miroslava Krleže u režiji Anice Tomić premijerno će se izvesti dan kasnije u Kraljevskom pozorištu Zetski dom u Cetinju.
vrijeme: 24.10.2012.
mjesto: Slovenija i Crna Gora
url: http://www.zekaem.hr

'Car neuspjeha' koprodukcijska je predstava ZKM-a i kompanije Troubleyn/Jan Fabre VZW iz Antwerpena u kojoj glumi Frano Mašković. Fabreov junak fiktivnog klauna ili realnog glumca s lakoćom se transformira u mnoštvo likova, nastojeći vještinom doprijeti do idealnoga i neprestano se spotičući o iste pogreške, poput umjetnika prepuštenoga ponavljanju istoga.

Predstava 'Leda', u dramaturškoj obradi Jelene Kovačić, također je koprodukcija, ali s Međunarodnim festivalom Kotor Art iz Kotora, te Kraljevskim pozorištem Zetski dom iz Cetinja. Svoju zagrebačku premijeru imat će 24. studenoga u ZKM-u.

U 'Ledi' glume zagrebački i crnogorski glumci, Ksenija Marinković (Klara), Nataša Dorčić (Melita), Srđan Grahovac (Urban), Mirko Vlahović (Klanfar) te Dejan Ivanić (Aurel). Kostimografkinja je Doris Kristić, a glazbu je skladao je Frano Đurović. (Hina)