Preskočite na glavni sadržaj

Plesni studio Doma kulture KKV Sisak nagrađen u Rusiji

Od 11. do 16. listopada održan je Međunarodni festival amaterskih kazališta 'Avangarda i tradicija' u Gatchini, Rusija, na kojem je sudjelovao i Plesni studio Doma kulture 'Kristalna kocka vedrine' Sisak s predstavom 'Nevidljivi gradovi' te je na zatvaranju festivala dobio nagradu za dostignuća u plesnom teatru.
vrijeme: 23.10.2012.
mjesto: Rusija; Gatchina
url: http://www.domkkv.hr/

Autori predstave su Jasminka Petek Krapljan i Jasmin Novljaković, kostimografiju je izradio Igor Dobranić, a plesači su: Marija Resanović, Mario Lafta, Ivana Terzić, Dorotea Juranović, Barbara Meter, Samanta Jajčinović, Apolonija Krleža, Ana Kordić, Iskra Cvitković.

Festival amaterskog kazališta 'Avangarda i tradicija' nije zamišljen kao komercijalni festival, već 'kao radionica za razmjenu iskustava i upoznavanje pokreta svjetske amaterske scene'.

Tu je prije svega rasprava o svakoj izvedbi, koja se temelji na detaljnom pregledu svih aspekata kazališnog umijeća. U raspravi uz članove žirija - predsjednika žirija Mihaila Chumachenko - redatelja, pedagoga, profesor GITIS-a, Allu Valentinovnu Zorinu – zaslužnog djelatnika kulture i generalnog tajnika ruskog ogranka AITA/IATA, Genadija G. Demina – narodnog umjetnika, kritičara i pedagoga, Thomas Lohmuste (Estonija) – redatelja i glumca, sudjeluju i 'promatrači' - direktori, članovi AITA iz cijele Rusije i Europe. Na programu su bili i majstorski tečajevi za glumu, scenski pokret i govor.

Na festivalu su nastupala kazališta iz Rumunjske, Češke, Danske, Hrvatske, Latvije, Estonije i Rusije.

Festival se održavao u okviru programa 'Prekogranične suradnje Estonije, Latvije i Rusije' i 'Državne i javne potpore kazališta za djecu i mlade i amaterskog kazališta u Rusiji od strane predsjednika Ruske Federacije'.