Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Trija Orlando - besplatno

Glazbeni salon Gvozdanović 2012. u palači Gvozdanović, 24. listopada 2012., u 20 sati, ugošćuje jedan od najuglednijih hrvatskih komornih sastava - Trio Orlando kojeg čine vrsni glazbenici i glazbeni pedagozi prof. Vladimir Krpan, prof. Tonko Ninić i prof. Andrej Petrač, koji su odgojili generacije vrhunskih glazbenika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ulaz na koncert je slobodan!
 
vrijeme: 24.10.2012. u 20 sati
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://fashion-industrija.hr/
Trio Orlando održao je svoj prvi koncert 1985. na Dubrovačkim ljetnim igrama. U početku je djelovao u sastavu: Vladimir Krpan, glasovir, Tonko Ninić, violina i Ksenija Janković, violončelo koju je kasnije zamijenio slovenski violončelist Andrej Petrač. Ansambl je nazvan kao i nagrada koja se tradicionalno dodjeljuje na kraju Dubrovačkih ljetnih igara najuspješnijim umjetnicima, a koja je, pak, nazvana po znamenitom kipu s likom viteza Orlanda kojega je gradu Dubrovniku u 15. stoljeću darovao ugarsko–hrvatski kralj Žigmund.

Trio Orlando je za koncert u Glazbenom salonu Gvozdanović pripremio iznimno zanimljiv program:
Ivana Lang: Nokturno  op.84
U povodu 100 godišnjice rođenja skladateljice
Fanny Mendelssohn-Hensel: Trio u D-duru  op.11
Wolfgang Amadeus Mozart:Trio br.7 u G-duru  k.v.564
Astor Piazzolla: Primavera porteňa – Tango

Zahvaljujući potpori Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Trio Orlando i Muzej za umjetnost i obrt u mogućnosti su ponuditi svim ljubiteljima dobre glazbe slobodan ulaz na koncert 24. listopada 2012. u 20 sati u palači Gvozdanović, Visoka 8.