Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Neslomljivi' Margarete Lekić

Nova izložba POPUP projekta nastavlja se u petak, 19. listopada, u 19 sati, u prostoru POPUP-a u Osijeku, izložbom osječke umjetnice Margarete Lekić pod nazivom 'Neslomljivi'. Izložba staje otvorena do 21. listopada.
vrijeme: 19.10.2012. 19,00
mjesto: Zadar, Croatia
url: http://www.icua.hr/
Gledajući iz perspektive mitologije jaje označava život, a život je energija. Prema zakonu očuvanja energije ona je neuništiva. Dakle, ako je energija neuništiva i život je neuništiv, pri čemu dolazimo do zaključka da je i jaje neuništivo, odnosno u ovom slučaju prividno otporno na sile gravitacije, na udarce, neslomljivo.


Margareta Lekić rođena je 1982. u Osijeku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. godine. Studijski je boravila u SAD-u (Indiana University of Pennsylvania, Indiana, PA, 2005. i Massachusetts College of Art and Design, Boston, MA, 2010.) i Austriji (International Summer Academy of Fine Arts, Salzburg, 2009.). Trenutačno je na poslijediplomskom doktorskom studiju, također na ALU u Zagrebu. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

POPUP projekt predstavlja alternativni kreativno-izlagački prostor čija je svrha predstaviti suvremene kulturne projekte, a glavni zadatak je oživjeti zapuštene gradske prostore.