Preskočite na glavni sadržaj

Jusuf Hadžifejzović i Charlama depot teatar company iz Sarajeva u K.U.N.S.-u.

Danas,  9. listopada, s početkom u 21 sat, u Klubu umjetnika na Sušaku, održati će se performans 'Razveselite vaše u tuđini', bosansko-hercegovačkog umjetnika Jusufa Hadžifejzovića i Charlama depot teatar company iz Sarajeva.
vrijeme: 09.10.2012. 21,00
mjesto: USA
url: http://unknownmortalorchestra.com/
Charlama depot teatar company iz Sarajeva, osimJusufa Hadžifejzovića, čine još i umjetnici Dženan Hadžihasanović i Emir Mutevelić.

Jusuf Hadžifejzović živi i radi u Sarajevu i Antwerpenu. Studirao je na beogradskoj Akademiji likovnih umjetnosti, te u Düsseldorfu završio postdiplomski studij na Državnoj akademiji umjetnosti u klasi Klausa Rinkea. Jedan je od osnivača projekta Jugoslavenska dokumenta i sarajevskog bijenala moderne umjetnosti koji je 80-tih sarajevsku umjetničku zajednicu doveo na vrh jugoslavenske i svjetske umjetničke scene. Od tada drži poziciju najprovokativnijeg bosanskog umjetnika srednje generacije. Jedan je od osnivača Kolekcije Ars Aevi budućeg sarajevskog muzeja suvremene umjetnosti. Sudjelovao je u mnogim  značajnim međunarodnim izložbama suvremene umjetnosti od Berlina do Koreje.

Za performans 'Razveselite vaše u tuđini' dobio je i nagradu na ovogodišnjoj manifestaciji  'Tu smo 3' Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Žiri manifestacije činili su ravnateljica MSUI Gorka Ostojić Cvajner, Božo Majstorović predsjednik žirija te muzejski savjetnik Mladen Lučić  Luc.