Preskočite na glavni sadržaj

The Wedding Present i My Buddy Moose u dvorani Park

Apsolutne zvijezde ovotjednog programa u Purgeraju & Parku su britanski indie bend The Wedding Present, kojima će se u dvorani Park u ponedjeljak, 8. listopada, pridružiti i riječka grupa My Buddy Moose.
vrijeme: 08.10.2012.
mjesto: Zagreb; Dvorana Park, Park Ribnjak 1
url: http://www.purgeraj.hr/

The Wedding Present je indie rock bend osnovan u Leedsu još davne 1984. godine pod vodstvom Davida Gedgea: osnivača, pjevača, autora i jedinog stalnog člana benda. Iako bend nikada nije postigao zvjezdani status u SAD-u i UK-u, njihovi domišljati stihovi, lagane melodije i intenzivni live nastupi priskrbili su im poveći kult sljedbenika do sredine 90-ih godine. Gedge je 1998. oformio Cineramu, ali već početkom 2004. ponovo sastavlja The Wedding Present i kreće na turneju.

I nakon nekoliko desetljeća, The Wedding Present još uvijek stvaraju odličnu glazbu. Svoj deveti studijski album pod nazivom 'Valentina' izdali su u ožujku ove godine.

My Buddy Moose, četveročlani bend iz Rijeke koji je, iako u sadašnjem sastavu okupljen u rujnu 2004., svoj prvi materijal snimio tri godine ranije. U jesen 2001. Luka Benčić, autor pjesama i gitarist, snima u improviziranom studiju s mandolinistom i gitaristom Matkom Botićem tri vlastite pjesme i jednu obradu; Ramblin' Man Hanka Williamsa. Na potonjoj im se kao gost pridružuje basist Ištvan Širola. Ideja o ozbiljnijem radu na Benčićevim pjesama tinjala je do ljeta 2004., kada se Benčiću i Botiću pridružuju Jasmin Đečević i Širola, stvarajući tako potpunu i konačnu postavu My Buddy Moosea.

Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock'n'rolla i punka do soula i countryja. Tražeći svoj izraz unutar široko omeđenog područja koje Gram Parsons naziva kozmičkom američkom glazbom, bend inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa.

Cijena ulaznice: 80/100 kn.