Preskočite na glavni sadržaj

Alexandra Reinhardt Memorial Award 2013

Middlesbrough Institute of Modern Art (MIMA) poziva sve zainteresirane umjetnike da se prijave za dodjelu nagrade Alexandra Reinhardt Memorial Award 2013. Nagrada iznosi 12,000 £, a uključuje i rezidencijalni program u trajanju 10 tjedana. Rok prijave je 22. listopad.
prijava: 22.10.2012
mjesto: Middlesbrough, Engleska
url: http://www.engage.org
Rezidencijalni program organizira se od siječnja do ožujka / travnja 2013. godine u Middlesbrough Institute of Modern Art, Engleska. Umjetnik može u tom periodu napraviti pauzu na pola programa. Rezidencija završava polutrajnim kiparskim radom koji uključuje zvuk, a bit će postavljen u vrt MIMA-e te će postati dio zbirke. Rad bi trebao odražavati suštinu prošlosti Middlesbrough a, njegovu umjetničku sadašnjost i budući život zajednice, s referencom na industrijsku baštinu. Rad bi trebao biti završen do lipnja / srpnja 2013.

Od odabranih se umjetnika također očekuje da realiziraju edukativni program namijenjen djeci školskog uzrasta, mladima i / ili obiteljima. Jedan dan u tjednu umjetnik će voditi edukativnu radionicu, a radit će i s troje kreativnih asistenata koji rade u MIMA-i.

Odabrani finalisti bit će pozvani na intervju u London, 16. studenog 2012.

U rezidencijalnom programu zajedno može sudjelovati više od jednog umjetnika, koji rade na istoj ili na različitim umjetničkim formama. Ukoliko se radi samo o jednom umjetniku, on bi trebao biti iz područja vizualne umjetnosti.

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je poslati popunjenu prijavnicu i kratki CV, Formular o monitoringu jednakosti i raznolikosti te najviše 6 digitalnih slika (maksimalno 1 MB), pokretnih slika ili audio primjera (You tube ili Vimeo link, ili kao mp3, mp4 preko yousendit, wetransfer isl., maksimalno 20 MB) novijeg rada.

Prijavu poslati na info@engage.org

Kontakt: Rose Heelas, rose.heelas@engage.org, 020 7729 5858.

Prijavnica

Formular o monitoringu jednakosti i raznolikosti

Više