Preskočite na glavni sadržaj

New York - poziv dramskim piscima

hotINK, međunarodni projekt dramskog čitanja kojeg organizira Lark Play Development Center iz New Yorka, SAD, poziva zainteresirane književnike da se do 15. listopada prijave za sudjelovanje. hotINK će predstaviti radove šestoro dramatičara, u periodu od 17. do 22. travnja 2013.
vrijeme: 17.04.2013.
prijava: 15.10.2012
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.bitef.rs/
Svaka se drama predstavlja jednom, nakon čega slijedi dvodnevna radionica / proba s redateljem i glumcima iz newyorške kazališne zajednice. Dodatno se planiraju posebna događanja za gostujuće dramske pisce i prevoditelje. Čitanja posjećuju kolege pisci iz SAD-a i inozemstva, književni menadžeri, producenti, umjetnički direktori, prevoditelji, dramaturzi, znanstvenici, novinari, predavači i studenti.

Od 2011. godine fokus Festivala sasvim je na međunarodnim autorima, a 2012. predstavljeni su radovi sljedećih pisaca: Nikolai Khalezin (Bjelorusija), Ivan Dimitrov (Bugarska), Suzie Bastien i Michael Mackenzie (Kanada), Giorgos Neophytou (Cipar), Jessica Cooke (Irska), Aleksey Scherbak (Latvija), Taher Najib (Izrael/Palestina), Linda McLean (Škotska) i Jean Tay (Singapur), kao i redatelji i glumci iz New Yorka: Satya Bhabha, Reed Birney, Kathleen Chalfant, Alvin Epstein, Joe Grifasi, Adam LeFevre, Lisa Peterson, Elizabeth Rich, Lisa Rothe, Deborah Rush, Jay O. Sanders, Giovanna Sardelli, Heidi Schreck i Sturgis Warner.

Odabrani sudionici bit će obaviješteni do sredine prosinca. Organizatori pokrivaju troškove puta i smještaja.

Uvjeti za sudjelovanje:
- dramski tekstovi trebaju biti pisani na engleskom jeziku te ne smiju biti izvođeni u SAD-u;
- svaki autor može se prijaviti samo s jednim djelom (mjuzikli se ne primaju);
- primarno mjesto boravka autora u posljednjih 5 godina mora biti izvan SAD-a;
- znanje engleskog jezika nije uvjet za sudjelovanje, no potrebno je navesti stupanj komunikacije na engleskom jeziku kako bi se osigurala primjerena podrška.

Prijava treba sadržavati:
- kontakt informacije, uključujući e-mail;
- kratku biografiju;
- ime prevoditelja, ukoliko ga ima, te e-mail;
- kratki sinopsis drame i popis likova s kratkim opisom;
- opis, na jednoj strani ili manje, kako bi kandidat iskoristio sudjelovanje na dvodnevnoj radionici hotINK-a za istraživanje i jačanje specifičnih aspekata dramskog teksta ili prijevoda. Ovo je ključna informacija za selekciju kandidata pa je potrebno specifično navesti ciljeve;
- ukoliko je tekst preveden s drugog jezika, potrebno je priložiti pisano odobrenje prevoditelja.

Prijave se primaju isključivo elektronski, a sve materijale, u jednom PDF ili Word dokumentu, potrebno je poslati na hotink@larktheatre.org

Info: Lark Program Director Catherine Coray - catherine@larktheatre.org

Više