Preskočite na glavni sadržaj

Ples kao predmet - prezentacija istraživanja

U utorak, 2. listopada, u Medijateci Zagrebačkog plesnog centra, održat će se prezentacija istraživanja Sonje Pregrad pod nazivom 'Ples kao predmet'. Cilj istraživanja je propitati što ples može činiti, kroz uvođenje ideje o plesu kao predmetu.
vrijeme: 02.10.2012. 19 h
mjesto: Zagreb; Medijateka ZPC-a
url: http://www.plesnicentar.info/

Predmetnost (objecthood) pokreta je radikalna ideja kojom Sonja pokušava redistribuirati percepciju plesa i naći strategije za njegovo koreografiranje/građenje.

Ključni pojmovi koje je razvila su pokret-predmet i udvostručeno tijelo, a uz to i niz perceptivnih i kinestetičkih zadataka kojima se bavi gradeći ples-objekt.

Kakav ples ovaj koncept proizvodi? Kakve predmete? Kakvog izvođača? Kakvu publiku?
Kakav je subjekt koji uzima u obzir svijet (ples) i sebe kao objekt?

Istraživanje je razvijeno kao dio istraživačkog semestra na MA Solo/Dance/Authorship na HZT u Berlinu, pod mentorstvom Siegmar Zacharias i predstavljeno je u okviru MA SODA Research Semestar prezentacije 17. - 19. srpnja u Uferstudios u Berlinu, a završni rad biti će prezentiran 10.-13. prosinca u Berlinu, te u siječnju 2013. u Zagrebu.

Projekt je podržan od Ministarstva kulture RH, Ureda za kulturu grada Zagreba te Hochschuluebergreifendes Zentrum Tanz Berlin. ZPC