Preskočite na glavni sadržaj

'Točka – Tačka – Pika' - prvi koncert regionalnog ciklusa u novoj sezoni

U novoj sezoni Zagrebačke filharmonije, nastavlja se kulturna suradnja orkestara Zagrebačke, Beogradske i Slovenske filharmonije u Regionalnom ciklusom 'Točka – Tačka –Pika'. Prvi koncert ciklusa održava se 5. listopada u Beogradu, gdje Zagrebačkom filharmonijom ravna ugledni dirigent impozantne glazbene karijere, dobitnik najviših odličja na međunarodnim natjecanjima dirigenata - maestro Perry So.
vrijeme: 05.10.2012.
mjesto: Srbija; Beograd
url: http://www.zgf.hr/

Solistički dio koncerta pripast će  violinistu Feng Ningu, koji je svojom besprijekornom tehnikom i dojmljivom liričnošću osvojio srca europske publike.

Publika u Beogradu imat će čast uživati u 'Sambi da camera', višestruko nagrađivanom djelu hrvatskog skladatelja i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. 'Samba da camera', skladba iz 1985., pisana za trinaest gudača ili gudački orkestar temelji se na skladateljevu poigravanju s temeljnim ritmičkim i melodijskim uzorcima sambe kroz slijed sedam međusobno različitih sekcija. Koncert se nastavlja 'Škotskom fantazijom' Maxa Brucha čiji originalni naslov glasi 'Fantazija koja slobodno koristi narodne melodije' jer u njoj skladatelj obrađuje melodije najpoznatijih škotskih narodnih pjesama. Glazbeni vatromet 'u Kolarcu' završit će 4. simfonijom u e-molu Johannesa Brahmsa. Kompleksno i zahtjevno u orkestralnom smislu, istovremeno ritmički živahno i duboko, Brahmsovo djelo smatra se jednim od najvećih skladateljskih dostignuća uopće.