Preskočite na glavni sadržaj

Vrijeme je za optimizam - Željko Badurina

U Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, u Galeriji Cekao, do 12. listopada, otvorena je izložba 'Vrijeme je za optimizam', autora Željka Badurine.
vrijeme: 24.09.2012.
mjesto: Zagreb; Pučko otvoreno učilište, Galerija Cekao, Ulica grada Vukovara 68
url: http://www.pou.hr
Unatrag godinu dana iz jednih popularnih dnevnih novina prikupljao sam i izrezivao naslove koji su mi iz  različitih razloga privlačili pažnju. Radi se uglavnom o naslovima koji su bombastično i senzacionalistički govorili o različitim temama, od show businessa, kulture, zdravlja do gospodarstva i politike. Te naslove sam skenirao i zatim ih kombinirao s raznovrsnim vizualnim materijalima nađenim na internetu nastojeći pritom uspostaviti nove odnose i značenja između teksta i slike. Izložba se sastoji od 58 ink-jet printeva na papiru, formata 45 x 45 cm.


Željko Badurina je rođen 1966. u Zagrebu gdje živi i radi. 1996.god. diplomirao je na grafičkom odjelu ALU u Zagrebu, u klasi prof. Miroslava Šuteja. Član je HDLU-a i HZSU-a. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. 2003. dobio je nagradu Gradskog ureda za kulturu na 3. hrvatskom trijenalu grafike. Od 2005. radi na projektu mail-arta «Post-art». Njegovi radovi nalaze se u zbirci Filip Trade, zbirci suvremene umjetnosti Hypo banke i privatnim zbirkama.