Preskočite na glavni sadržaj

Petak u Ružički: Juraj Lerotić i Dana Budisavljević

Petak u Ružički 28. rujna prikazuje film Jurja Lerotića 'Onda vidim Tanju' i film Dane Budisavljević 'Nije ti život pjesma Havaja'. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.
vrijeme: 28.09.2012. 20 h
mjesto: Vukovar; Ružičkina kuća, J. J. Strossmayera 25
url: http://www.hrvatskidomvukovar.hr/

'Onda vidim Tanju', kratki, 2010., 34'

Film napravljen od fotografija. Željko (16) i njegov mlađi brat žive sami otkako im se mater liječi u bolnici. Željko se dogovorio dvije stvari sa samim sobom: mora konačno preuzeti inicijativu i upoznati Tanju i mora nabaviti lovu da materi može kupiti periku. Pravu, od prirodne kose. Ako to uspije, čini mu se da bi sve opet moglo krenuti nabolje.

Nagrade: 22. međunarodni filmski festival u Ljubljani, 2011. – posebno priznanje žirija; 20. Dani hrvatskog filma, 2011. – Velika nagrada za najbolji film, Nagrada Oktavijan za najbolji film; 8. Zagreb Film Festival – program Kockice, 2010. – Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratkometražni film

Scenarij i režija: Juraj Lerotić
Uloge: Marin Radman, Niko Gamulin-Vilogorac, Ena Mašić, Mirjana Rogina, Trpimir Jurkić, Nikola Radan

'Nije ti život pjesma Havaja', dokumentarni, 2011., 50'

Ne sjećam se više kad smo tata i ja krenuli u projekt 'doručak utorkom'. Ali dosad smo sigurno doručkovali preko 500 puta. Utorkom u 9 ujutro. Otkad se moja mama vratila u Hrvatsku, s njom ručam nedjeljom. Moj brat nam se nekad pridruži. Uglavnom pričamo o dnevnoj politici, filmovima koje smo gledali, kućnom budžetu, događajima u široj familiji ili prijateljima. Jednog dana sam odlučila postaviti pitanja koja nas se stvarno tiču. Tiču tako duboko da je o njima gotovo nemoguće razgovarati.

Nagrade: 8. ZagrebDox, 2012. – Posebno priznanje regionalnog žirija, nagrada publike; Dokufest Prizren, 2012. – nagrada Best Balkan Newcomer

Režija: Dana Budisavljević

Petak u Ružički, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se u Ružičkinoj kući, J.J. Strossmayera 25, u Vukovaru. Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).