Preskočite na glavni sadržaj

Prvi off-program Galerije Klovićevi dvori

Zagrebačka Galerija Klovićevi dvori kroz kulturnu jesen 2012. održat će niz cjelodnevnih događanja u sklopu kojih će u off-programu Galerije predstaviti multimedijalne i interdisciplinarne umjetničke projekte kako bi privukla publiku na Gornji grad te zainteresirala građane Zagreba za nove kulturne potencijale prostora Galerije.
mjesto: Zagreb; Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4
url: http://www.galerijaklovic.hr
'Kroz off program Galerija Klovićevi dvori postaje još jedan od novih prostora za predstavljanje žive umjetnosti u Zagrebu, te mjesto susreta ljudi zainteresiranih za kulturu u svim njezinim aspektima', ističe se u priopćenju Galerije.
 
Off program predstavlja multimedijalna i interdisciplinarna umjetnička djela na razmeđi likovne umjetnosti, glazbe, kazališta, plesa, live arta, strip arta, performansa, video arta, mode, filma, sound arta, fotografije, suvremene poezije, književnosti, kulture djetinjstva, gastronomije i kulture dobre zabave s naglaskom na inovativni rad, a prvi cjelodnevni program na kojemu će svoje projekte iz područja likovne umjetnosti, glazbe, plesa, kazališta i filma predstaviti niz poznatih umjetnika i mladih nada održat će se u subotu i nedjelju 29. i 30. rujna.
 
Osim upoznavanja s novim imenima hrvatske likovne scene, posjetitelji Galerije u subotu mogu pogledati vokalno-tjelesno-glazbeni koncert na stihove ekscentrika hrvatske književnosti Branka Maleša u interpretaciji Vilija Matule, Irme Omerzo i Stanislava Kovačića. Slijedi hit predstava 'Love will tear us apart' autora Saše Božića i plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec, te koncert Autorskog dvojca Alena i Nenada Sinkauza, a članice umjetničkog tima Elektrovintage zabavljat će ih do ranojutarnjih sati.
 
U nedjelju Jasna Held izvodi bajke za djecu, nakon čega slijedi likovna radionica pod vodstvom Nikoline Očko i Antonije Matković, a program pod nazivom 'Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja' donosi nove zvijezde hrvatskog kazališta, studente Akademije dramskih umjetnosti (ADU) koji u režiji Franke Perković izvode tekst Vedrane Klepice prema originalnoj ideji Romana Nikolića i Milice Manojlović.
 
Program završava koncertom glumačkih i pjevačkih zvijezda Renate Sabljak, Jasne Bilušić, Maje Posavec i Ivane Starčević, koje će pjevati jazz standarde, a Galerija oba dana programa poziva posjetitelje na jutarnji gastro kutak kako bi uz brunch u muzeju provjerili njezin recentni postav.
(Hina)