Preskočite na glavni sadržaj

37. samoborska glazbena jesen

37. samoborska glazbena jesen
Od 29. rujna do 13. listopada u Samoboru se održava 37. samoborska glazbena jesen, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike prof. dr. sc. Ive Josipovića te Ministarstva kulture, Grada Samobora i Zagrebačke županije.
 
vrijeme: 29.09.2012.
mjesto: Samobor
url: http://www.samobor-festival.com
O glavnim programskim značajkama i novitetima 37. samoborske glazbene jeseni  na predstavljanju programa govorili su umjetnički ravnatelj Srećko Bradić i izvršna direktorica Renata Glojnarić.
 
Umjetnički ravnatelj Samoborske glazbene jeseni Srećko Bradić najavio je program festivala, koji će početi 29. rujna koncertom sopranistice Lane Kos i Simfonijskog orkestra HRT-a s dirigentom Alunom Francisom.
 
Izdvojio je još koncerte vezane uz održavanje seminara Marimba Week Ivane Bilić, te koncerte koji su vezani uz novi program i natjecanje New Note u kojem su planirani koncerti Puhačkog kvinteta Berlinske filharmonije, Zagrebačkog puhačkog ansambla te Zagrebačkih solista.
 
Istaknuta je i praizvedba pobjedničke skladbe natjecanja New Note Juana Cruza Guevare, kao i predavanje prof. Ive Maleca.
 
Predstavljeno je i 9. međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić, na kojem će se 9 mladih glazbenika boriti na novčane nagrade Hypo banke i Grada Samobora te za samostalni koncert na 38. izdanju Samoborske glazbene jeseni.

Izvršna direktorica Renata Glojnarić najavila je i dolazak visokog pokrovitelj festivala, predsjednika Ive Josipovića na otvorenje festivala 29. rujna.
 
Organizator  37. samoborske glazbene jesen je Pučko otvoreno učilište Samobor, u kojem se mogu kupiti i ulaznice na sve koncerte, kao i u Turističkoj zajednici Grada Samobora i Turističkoj zajednici Zagrebačke županije.

Za više informacija posjetite www.samobor-festival.com.