Preskočite na glavni sadržaj

Amsterdam – sound art Darka Fritza

Balkan Snapshots festival održava se u Amsterdamu od 21. do 23. rujna, a na 5. izdanju predstavlja se i Darko Fritz, sound artom 'I_am_still_alive.html'. Kustos Festivala je Assen Ivanov.
vrijeme: 21.09.2012.
mjesto: Amsterdam, Nizozemska; Crea, Nieuwe Achtergracht 170
url: http://darkofritz.net
U radu 'I_am_still_alive.html' (audio), kompjuterski glas čita sve HTML Internet server poruke s greškom, a nakon sve poruke s greškom čita 'I_am_still_alive'. rad se sastoji od sedam dijelova, svaki u trajanju od tri minute čitanja teksta u različitoj zvučnoj produkciji. Produkcija zvuka u nekim slučajevima dozvoljava slušanje izgovorenih riječi, a u drugim slučajevima je na granici buke ili čak postaje apstraktni audio signal.

'I_am_still_alive', osim općenite osobne poruke, sadrži i reference na umjetnički rad On Kaware iz 1970-ih. Navedeni rad koristi višestruke mogućnosti odabranih audio formata, u rasponu od javne prezentacije kao što su radijsko emitiranje, Internet audio streaming i galerijska instalacija, do individualnog uživanja u zvuku. 'I_am_still_alive.html' (audio) dio je 'Error Messages' projekta Darka Fritza, koji je produciran i emitiran na HRT-u te objavljen na dvd-u 'Slika od zvuka' (kustos Evelina Turković).