Preskočite na glavni sadržaj

Petak u Ružički: Ivan-Goran Vitez

Petak u Ružički će 21. rujna ugostiti redatelja Ivana-Gorana Viteza. Tom prigodom bit će prikazana dva Vitezova igrana filma: 'Posljednja pričest' i 'Šuma summarum'. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 21.09.2012. 20 h
mjesto: Karlovac, Croatia
url: http://www.ka-urbani.com/

Gost: Ivan-Goran Vitez, redatelj
Njegov provokativni kratki film 'Pomor tuljana' odbijen je kao diplomski rad na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Režirao je srednjometražni film 'Posljednja pričest', dokumentarac 'Male ruke', TV-seriju 'Zakon!' i 12 epizoda TV-serije 'Bitange i princeze' te dugometražni film 'Šuma summarum'.
 
Posljednja pričest, igrani, 2005, 45'
Darko, vlasnik lokalnog diskonta, usred noći budi mjesnog župnika kako bi s njim podijelio mračnu tajnu iz svoje ne tako davne prošlosti, ali i još ponešto. U prvoj ligi župnik bi se možda izvukao sa žutim kartonom, no u nižem rangu natjecanja dečki imaju svoja pravila.
Nagrade: najbolji film u konkurenciji Kockice Zagreb Film Festivala 2005., najbolji scenarij na Danima hrvatskog filma 2006.
Uloge: Ivo Gregurević, Ivan Glowatzky, Zlatan Zuhrić Zuhra…
 
Šuma summarum, igrani, 2010, 120'
Članovima hrvatske marketinške agencije, odnedavno u vlasništvu Nizozemca, novi gazda priuštio je akcijski vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a sve u cilju popularnog team buildinga. Kako se dan bliži kraju, svima polako postaje jasno da životi onih koji iz svega ovoga izvuku živu glavu više nikada neće biti isti.
Nagrade: 2 Zlatne arene 2010., najbolji film 2010. prema časopisu Film-mag.net
Uloge: Vilim Matula, Nataša Dangubić, Željko Konigsknecht, Nina Violić, Goran Navojec…


Petak u Ružički, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava  se u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25, u Vukovaru. Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).