Preskočite na glavni sadržaj

44. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva – poziv

Ovogodišnja, 44. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva održava se u Đakovu, od 23. do 25. studenog, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Đakovo. Radovi se mogu prijaviti do 12. listopada.
vrijeme: 23.11.2012.
prijava: 12.10.2012
url: http://www.hfs.hr
Đakovo je mali grad u Srcu Slavonije poznat po svojoj arhitekturi, bogatoj povijesti, kulturnim manifestacijama i prirodnim ljepotama. Davne 1951. godine zahvaljujući grupi entuzijasta, zaljubljenika u fotografiju i film dogodila se ljubav između stanovnika grada i umjetnosti stvaranja i gledanja filma. Te davne 1951. godine u ozračju stvaralaštva i naprednih ideja osnovan je Foto kino klub Đakovo. Na ideji amaterizma i ljubavi prema filmu realizirani su mnogi značajni i uspješni projekti.

Sa željom da zabilježi i očuva trajne vrijednosti slavonskog mentaliteta i života, običaja i folklorne baštine Foto kino klub Đakovo nastavlja sa organizacijom Festival filmova o folkloru, danas pod nazivom Etno film festival - Srce Slavonije i međunarodnim karakterom. Festival Srce Slavonije je nastavak nekadašnjeg festivala 3F - Festivala filmova o folkloru koji se u Đakovu održao šest puta, u razdoblju od 1976. do 1986. godine. Iskustvo Međunarodnog Etno film festivala, projekcije na otvorenom, uživanje u filmu i znamenitostima grada, druženje i brojni kontakti dovoljan su razlog da dođete u Đakovo.

Cilj je ovim festivalom stvoriti kreativnu i opuštenu atmosferu za razmjenu ideja i jedinstveno i prepoznatljivo mjesto susreta s filmskom industrijom koja oživljava različite običaje i kulturu. Želimo da budete naši gosti i razmijenite s nama Vaše ideje i iskustva, a svoj boravak u Đakovu pretvorite u kratki i ugodni odmor.

Prijavnica