Preskočite na glavni sadržaj

'Život je san' - nova predstava za mlade u Maloj sceni

'Život je san' - nova predstava za mlade u Maloj sceni
Kazalište Mala scena dramom 'Život je san – Viteška priča – epizoda šesta' nastavlja svoj ciklus viteških priča, predstava za mladu publiku koje kroz klasike problematiziraju položaj djece i mladih u suvremenom društvu. Praizvedba nove predstave Male scene održat će se u četvrtak, 20. rujna, u 20 sati, a pretpremijera će biti u srijedu, 19. rujna, također u 20 sati.
vrijeme: 20.09.2012. 20 h
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena, Medveščak 2
url: http://www.mala-scena.hr/

Ovaj ciklus predstava započet je još 2001. godine 'Parsifalom' Tene Štivičić, nastavljen je predstavama 'Henrik V.' (2003), 'Cyrano' (2004), 'Ifigenija' (2006) te 'Kralj A' (2007), a sve u režiji Ivice Šimića.

Najnoviju dramu 'Život je san' kazalište Mala scena naručilo je od suvremenog hrvatskog dramatičara Darka Lukića koji je, inspiriran Calderonom, napisao novi komad o arhetipskom odnosu očeva i djece. Predstava otvoreno zastupa pravo svakog djeteta na roditelje, obitelj, na društvo koje će poticati mlade u razvoju i omogućiti ostvarivanje njihovih osobnosti. Predstava zastupa i cijelu generaciju mladih koja bi morala zauzeti mjesta u društvu koja im po znanju i sposobnosti pripada.  

U predstavi igraju mladi glumci Silvio Vovk, Anja Đurinović i Mia Anočić-Valentić uz Zorana Gogića, glumca kazališta 'Gavella'. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovateljica svjetla Željka Šaravanja, fotografkinja Ana Šesto, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Reprize su na rasporedu 22. rujna te 6., 13. i 20 listopada u 20 sati.