Preskočite na glavni sadržaj

Sajko nagrađena na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije

Premijerna predstava 62. Dubrovačkih ljetnih igara, 'Prizori s jabukom' autorice i redateljice Ivane Sajko, dobila je specijalnu nagradu za umjetničko dostignuće na sedmom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, na kojem je gostovala u kolovozu 2012.
vrijeme: 12.09.2012.
mjesto: Crna Gora; Tivat
url: http://www.czktivat.co.me/

Nagrada se dodjeljuje za suvremeni dramski tekst interpretiran na inovativan i originalan način, u komunikaciji s primijenjenom glazbom, a kojim se obrađuju ključne, univerzalne teme civilizacije - stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Suvremena drama 'Prizori s jabukom' nagrađivane hrvatske spisateljice Ivane Sajko, za temu uzima priču o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu, i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnosti te oni pokušavaju sve učiniti kako bi spriječili njenu propast. Temu izgona iz raja autorica je realizirala uz pomoć Alena i Nenada Sinakuza, koji su zaslužni i za glazbu u predstavi. Dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan, kostimografiju Zjena Glamočanin, a za pokretne slike zaslužan je Simon Bogojević Narath.