Preskočite na glavni sadržaj

Premijera filma 'Korak po korak' na filmskom festivalu u Aleksandriji

Dugometražni igrani film 'Korak po korak' redateljice Biljane Čakić Veselič premijerno će biti prikazan na 28. Međunarodnom  filmskom festivalu koji se održava u Aleksandriji, u Egiptu, od 12. do 19. rujna.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.hrvatskiplus.org/
Ove će godine na festivala koji u fokusu ima filmove iz mediteranskih zemalja biti prikazano 16 filmova, najveći broj dosad. Tema ovogodišnjeg izdanja festivala su ljudska prava i dostojanstvo čovjeka.

Film 'Korak po koraka' nastao u produkciji Inter filma i HRT-a, debitantsko je ostvarenje iskusne dokumentaristice Biljane Čakić Veselič nastalo prema scenariju Lydie Scheuermann Hodak, Branka Sömena te same redateljice.

Producent filma je Ivan Maloča, direktor fotografije Slobodan Trninić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Laura Buljan  dok je za glazbu zaslužan Tomo Sombolac. U glavnim ulogama pojavljuju se Ksenija Marinković, Hrvoje Perc i Nenad Cvetko a u ostalim ulogama Sreten Mokrović, Vera Zima, Neven Paleček Papageno, Darko Milas, Sandra Lončarić Tankosić, Vilim Matula i Goran Navojec. Projekcija 'Korak po korak' u Aleksandriji zakazana je za 13. rujna.