Preskočite na glavni sadržaj

Goran Ferčec: Ovdje neće biti čuda

U četvrtak, 13. rujna, u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, Koprivnica, u 19 sati počinje književni susret s Goranom Ferčecom te predstavljanje njegovog romana 'Ovdje neće biti čuda'. S Goranom Ferčecom razgovarat će Seid Serdarević, urednik romana objavljenog u nakladničkoj kući Fraktura.
vrijeme: 13.09.2012. 19,00
prijava: 05.09.2011
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica Fran Galović (Stručno-znanstveni odjel), Zrinski trg 6
url: http://www.matis.hr
Goran Ferčec jedan je od najtalentiranijih hrvatskih dramatičara, dramaturga i romanopisaca mlađe generacije. Rođen je u Koprivnici 1978. godine. Studirao je povijest umjetnosti i poljski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Autor je proznih i izvedbenih tekstova, koji su prevođeni na njemački, engleski i slovenski jezik te objavljivani u stručnoj periodici u zemlji i inozemstvu. Boravio je u Beču u okviru stipendije za pisce Milo Dor 2010. godine.

Suradnik je i autor mnogih kazališnih projekata i radova iz polja suvremenih izvedbenih umjetnosti. Kao dramaturg i/ili asistent redatelja radio je na mnogim kazališnim projektima od kojih su najvažniji: 'Generacija 91-95' (redatelj Borut Šeparović, ZKM), 'Bjesovi' (redatelj Janusz Kica, HNK Zagreb), 'Kiklop' (redatelj Ivica Buljan, Scena Gorica) i 'Mauzer' (redatelj Borut Šeparović, ZKM). Kao dramatičar debitirao je 2011. godine dramom 'Pismo Heineru Mulleru' u režiji Bojana Đorđeva i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

Višestruko je nagrađivan. Za dramu 'Pismo Heineru Mulleru' dobio je nagradu za najbolju dramu natječaja na temu Govoriti o granicama (Austrijski kulturni forum, 2007.) i Rektorovu nagradu (Hrvatsko sveučilište, 2008). Nagradu 'Veljko Maričić' dobio je za dramaturgiju predstava 'Generacija 91-95' i 'Kiklop' (Međunarodni festival malih scena, 2011.).