Preskočite na glavni sadržaj

Radionica za oblikovanje svjetla

U Zagrebačkom plesnom centru, 19., 20. i 21. rujna, održava se radionica 'Light design - i rasvjeta je umjetnost', koju će voditi međunarodno afirmirani dizajner rasvjete Michael Manion iz Velike Britanije.
vrijeme: 19.09.2012.
mjesto: San Juan, Puerto Rico
url: http://conference.ifla.org
Kako raditi dizajn za plesne predstave i predstave kazališta pokreta, fizičkog teatra?… Kako ostvariti upečatljiv dizajn uz ograničene produkcijske uvjete; kako ostvariti koncept rasvjete da bi se podržala ideja koreografa, redatelja te ostvariti vrhunski umjetnički događaj?… Sve to i više možete saznati tijekom trodnevne radionice koju će voditi međunarodno afirmirani dizajner rasvjete Michael Manion iz Velike Britanije. Michael Manion specijalizirao se za plesne predstave, turneje te instalacije i projekte za posebne lokacije (site specific).

Kotizacija: 500 kn (uključuje lagani obrok i osvježavajuća pića tijekom dana).
Broj mjesta je ograničen.

Michael Mannion se kroz svoju konzultantsku firmu za rasvjetu Eye for detail specijalizirao za dizajn rasvjete za plesne predstave. Njegovo bogato iskustvo rada diljem svijeta uključuje rad sa plesnim skupinama i autorima iz Velike Britanije, Europe, Južne Afrike. Dizajnira posebno rasvjetu za skupine koje su često na turnejama, a također radi na predstavama za posebne lokacije (site-specific) te sudjeluje u realizaciji instalacija.

Surađivao je sa skupinama i autorima poput: Phoenix Dance Company; Rambert Dance Company; The Royal Ballet; Javier De Frutos; Ashley Page; Athina Vahla; Protein Dance Company; Shobana Jeyasingh , Hofesh Shechter, Rafael Bonachela, Charles Linehan; CandoCo Carol Brown, The Rotterdam Dance Company.

Također je bio zadužen za dizajn rasvjete za svečanost otvaranja obnovljene zgrade Royal Festival Hall u Londonu i brojnih drugih događanja. Tijekom sljedeće sezone kao dizajner rasvjete surađivat će s plesnim trupom The Birmingham Royal Ballet. Također će predavati elemente dizajn rasvjete u Londonu, Danskoj, te Južnoj Africi. Upravo je uspješno održao predavanje (master class) iz područja svjetlosnog dizajna u Kazahstanu, a u organizaciji Britanskog savjeta.