Preskočite na glavni sadržaj

47. Vinkovačke jeseni

47. Vinkovačke jeseni
Ovogodišnje, 47. Vinkovačke jeseni, održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom 'U kolu i oko njega', najavio je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, istaknuvši kako će svi sudionici manifestacije, zajedno s Vinkovčanima i gostima, na zatvaranju formirati kolo ulicama grada dugo oko tri kilometra.
vrijeme: 07.09.2012.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.zagrebtheatrefestival.hr/

Folklorne večeri, kao uvodna priredba Vinkovačkih jeseni, oslikat će zajedništvo građanskog i folklornog naslijeđa grada na Bosutu, rekao je Karlić na konferenciji za novinare u Vinkovcima, pojasnivši da će se 7. rujna, pred sam početak Folklornih večeri, na Trgu Vinkovačkih jeseni susresti građanski i tradicijski Vinkovci.

Mimohod građanskih društava i puhačkog orkestra kretat će se središtem grada do Trga Vinkovačkih jeseni, a mimohod Vinkovačkih šokačkih rodova će do trga doći iz naselja Ervenica te će se dvije kolone ujediniti.

Kroz pet folklornih večeri na Vinkovačkim jesenima nastupit će 60 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Gradonačelnik Karlić, koji je i predsjednik organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, najavio je i spektakularan završetak manifestacije. Tako će se u nedjelju, 16. rujna, ulicama grada do stadiona HNK 'Cibalija' formirati kolo sudionika Svečanog mimohoda 47. Vinkovačkih jeseni kojih će biti oko četiri tisuće, ali i građana Vinkovaca i njihovih gostiju. Kolo bi, prema procjenama, moglo biti dugo oko tri kilometra.

Od 14. do 16. rujna trajat će i 10. Vinkovački sajam gospodarstva i obrtništva na kojem se očekuje stotinjak izlagača iz Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske i regije.

Posljednjeg dana Vinkovačkih jeseni u večernjim satima održat će se i veliki humanitarni koncert na kojem će nastupiti Miroslav Škoro, a sav prihod namijenjen je Udruzi osoba s invaliditetom 'Bubamara' i zajednici 'Vjera i svjetlo'. (Hina)